/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

A magyaroknak biciklire telik, hibrid autóra nem

2012. november 12. 16:55   |   Autoblog
címkék:  

A Robert Bosch Kft. Gépjármű-felszerelések és diagnosztika üzletága – a Bosch Car Service hálózat franchise rendszerének tulajdonosa – megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet idén harmadik alkalommal készített országos, reprezentatív felmérést a magyar lakosság autóparkjáról, autójavíttatási szokásairól, és a Bosch Car Service hálózat használatáról. A 2008-ban indult adatfelvételt 2010-ben és 2012-ben is megismételték. A felmérések a magyar felnőtt lakosságot reprezentáló, összesen 2400 fő személyes megkérdezésével készültek. A kutatásban résztvevő, autóval rendelkező háztartások száma minden alkalommal 1000 volt.

A Bosch szerint a belső égésű motorok kutatás-fejlesztésében környezetvédelmi és fogyasztási oldalról egyaránt vannak még komoly kiaknázatlan lehetőségek. Mindemellett a társaság előrejelzései azt mutatják, hogy 2025-től az elektromos meghajtás aránya olyan mértékben növekszik majd világszerte, hogy számottevően csökkenhet a pusztán belső égésű motorral felszerelt járművek száma, és az Európai Unió közlekedési stratégiája is az alternatív, környezetkímélő megoldásokat szorgalmazza. Az elektromos korszakváltásnak egyelőre azonban nyoma sincs itthon: a Bosch és a Medián reprezentatív felmérése kimutatta, hogy a magyarországi autópark alig egy százaléka gázüzemű vagy hibrid meghajtású, ez az alacsony arány pedig 2008 óta változatlan.

A környezetkímélő, de többnyire drágább gépjárművek helyett a magyarok még mindig a hagyományos meghajtással működő autókat választják: a friss kutatási adatok szerint a háztartásokban található gépkocsik 85 százaléka benzines, 14 százaléka dízel üzemű. Bár a növekvő üzemanyagárak miatt sokan keresnek alternatív megoldást, a hibrid meghajtású autók helyett többen váltanak inkább kerékpárra.

A Magyarországon több mint 80 márkafüggetlen szervizzel jelen lévő Bosch Car Service hálózat 2012-ben is megőrizte piacvezető pozícióját. A Medián kutatása szerint a Bosch Car Service továbbra is a legismertebb autószerviz hálózat Magyarországon, amelyet minden harmadik autós ismer.

Akár belső égésű motorral felszerelt, akár elektromos meghajtású autók javításáról van szó, ott érdemes a gépjárműveket szervizeltetni, ahol az eszközparkban és a szakemberek képzésében is folyamatosan követik a technológiai fejlődést. A Bosch autójavító hálózata már most felkészült az elektromos forradalom kihívásaira, hiszen a hibridjárművek javítása – különös tekintettel a nagyfeszültségű rendszerek vizsgálatára – speciális óvintézkedéseket és alapos rendszerismeretet igényel. A szervizeknek fel kell készülniük, mert a jövőben egyre több kombinált hajtású jármű felülvizsgálatát vagy javítását kell elvégezniük.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

obsitos
2012-11-12 - 17:30

Nagyon príma elektromos üzemű autók vannak, némelyikkel még haza is lehet menni, feltöltés nélkül, nem csak elfelé !!!
Hitelre vettem autót, TERMÉSZETESEN, mert mindössze egy életút áll mögöttem, nem kerestem annyit, hogy készpénzért tudjak venni, holott egy napig sem voltam munka nélkül !!!
Talán a macskámnak sikerül, Neki 9 (kilenc) élete van, most tölti az elsőt.

Jana01
2012-11-12 - 21:46

obsitos! Tulajdonképpen a Banknak vettél autót, amíg ki nem fizeted nekik nem?


*/