/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Mercedes-Benz 300 SL, mely 50 éve várja új színét

2019. március 15. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ismét egy elfeledett garázsban talált értékes oldtimer kerül árverésre hamarosan. A sirályszárnyas Mercedes 300 SL ráadásul több mint 50 éve elhagyta eredeti színét, ám azóta nem kapott újat. A keveset használt példányon még eredeti abroncsai találhatók meg.

Szívesen lennénk annak a helyében, aki egy olyan ritka és értékes, magára hagyott autót talál egy garázs vagy pajta mélyén, mint az alábbi Mercedes-Benz SL300 (W198).

A sirályszárnyú, 43-as kasztniszámú csillagmárkásról bár nincs sok információnk, annyit tudni lehet, hogy 1954-ben érkezett meg Miamiba, ahol tíz évig rendelkezett érvényes forgalmival, ezt követően azonban már nem újították meg engedélyét.

Ezzel szemben tulajdonosa szerette volna a ’60-as évek végén az eredeti kék szín helyett valamilyen más árnyalatban látni tündökölni kedvencét, de hogy melyik színre esett a választás, talán sosem tudjuk meg, ugyanis az autó nem jutott el a fényezőkamráig, csupán a homokfúvás és az alapozás készült el rajta, aztán mély álomba szenderült.

Ez az állapot egészen 2018-ig tartott, amikor év végén megtalálták a négykerekű csipkerózsikát. A Mercedes-Benz Classic rögtön felmérte, mivel is van dolgunk, így derült ki, hogy a festést leszámítva teljesen eredeti állapotú modellről van szó a motortól a váltón át egészen az Englebert Competition gumiabroncsokig. Még a bőr belső is gyári. Persze állapota nem tökéletes, sőt, bőven van mit restaurálni rajta, érdekes múltja, megkímélt státusza miatt biztosan sokat fog érte adni a nyertes az Amelia szigetén rendezett floridai Concours d’Elegance árverésén.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/