/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 14 millió forintos Aston Martin

2020. szeptember 01. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

Az Aston Martin és a The Little Car Company bemutatta a DB5 Junior és DB5 Vantage Junior elektromos hajtású kisautókat, amelyekben elfér akár egy felnőtt és egy gyerek is. A nagy testvéreikre megszólalásig hasonlító kicsinyített modellek a legolcsóbb Aston Martinoknak számítanak, hiszen már 14 millió forintért hazavihetők.

Az Aston Martin DB5 Junior és DB5 Vantage Junior modellek alumínium térhálós vázzal és kompozit karosszériával készülnek, így mindössze 270 kilogramm a tömegük. A készítők igyekeztek minden ponton hűek maradni az eredeti autókhoz. Az összes karosszériapanel, lökhárító és lámpa az eredeti darabok kicsinyített verziói, a DB5 jelvények pedig megegyeznek.

A műszerfalon valódi, működő, modernizált Smiths műszerek kaptak helyet; a korábbi üzemanyagszintmérő például az akkumulátor töltöttségét mutatja, az olajhőfokmérő pedig immár a villanymotor hőmérsékletét méri. Az utas előtti Smiths óra viszont ugyanolyan, mint ami az eredeti autókban is megtalálható volt. A kormánykerék az eredeti volán pontos, „kétharmados” kiadása, ráadásul gyorszáras, akár a versenyautókban. A gáz és fékpedál mart alumínium, s ahogy az egy ilyen kaliberű replikától elvárható, a fényszórók, a féklámpák, az irányjelzők és a kürt mind működnek.

Valódi DB5 stílusban, a kisautó sztenderd Silver Birch ezüst fényezéssel érkezik, fekete bőr belsővel és szőnyegezéssel. Természetesen a csomagtér is kárpitozott. A DB5 Junior felfüggesztései megfelelnek az eredeti autóénak, s az erő 10 colos fűzött kerekeken keresztül jut az útra. Mind a négy keréknél hűtött belső féktárcsákat alkalmaztak és regeneratív fékezés is van. A nyitható motorháztető alatt találjuk az akkumulátorcsomagot, amely 16-32 kilométeres hatótávolságot szavatol. Szükség szerint egy másik telep is beszerelhető, illetve bármelyik másodpercek alatt kicserélhető.

A kis Aston Martinban háromféle vezetési üzemmód közül lehet választani. A Novice, azaz újonc módban csupán 1,3 lóerő áll rendelkezésre, a végsebesség pedig 19 km/óra. Az áramtalanító alapfelszereltség, ezzel távolról, 30 méterről is leállítható az autó. Az Expert, azaz profi mód már engedélyezi a maximális 6,7 lóerőt, amivel 48 km/órára nő a végsebesség. A Race, azaz a verseny mód pedig lehetővé teszi, hogy az Aston Martin DB5 Junior más Little Car Company modellekkel is felvehesse a versenyt, akár versenypályán is.

A nyitott, Vantage verziót emellett egy negyedik üzemmóddal is ellátták. Az egy rejtett gombbal aktiválható Vantage üzemmód 10 kW-ra (13,4 LE) megduplázza a villanymotor teljesítményét és természetesen a végsebességet is megemeli. Az erő talajra juttatását korlátozottan önzáró hátsó differenciálmű is segíti. A DB5 Vantage Junior teljesítményét tovább fokozza a kompletten szénszálas karosszéria, valamint a dupla akkucsomag, amely 32-64 kilométeres hatótávot garantál.

Az Aston Martin DB5 Junior kisautók a www.thelittlecar.co/db5junior weboldalon jegyeztethetők elő. A DB5 Junior ára 35 ezer fonttól indul (13,92 millió Ft), míg a DB5 Vantage Junior 45 ezer fonttól kapható (17,9 millió Ft).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/