/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a szafari-Porsche

2020. május 01. 13:50   |   Autoblog
címkék:  

Kai Burkhard örömautót keresett magának. Rengeteg terepjárót megnézett, köztük egy Hummert is, ám végül úgy döntött, épít magának egyet. Megszületett a Syberia RS, a négyévszakos Porsche 911.

A Syberia alapja egy 1986-os Porsche 911 Carrera 3.2, amelyet Burkhard Japánból vásárolt. Szándékában állt megemelni az autót és terepabroncsokat rakni alá, amihez elengedhetetlen volt a kerékjárati ívek kibővítése. Ezek után a 16 colos kerekekre szerelt bütykös gumik már gond nélkül befértek. Burkhard az első lökhárítót is módosította, csörlőt épített bele. Aztán az első fedélre kiegészítő lámpákat erősített. A csomagokat pedig új  tetőcsomagtartóra lehet rakni.

A Porsche felfüggesztése egyedi, a H&R céggel közösen fejlesztették ki. A gyári szerkezetet kidobták és speciális, állítható magasságú felfüggesztést csavaroztak a Porsche alá. Az utastérben bukókeret jelent plusz biztonságot.

Burkhard 911-ese szellemiségében a Porsche saját fejlesztésű tereprali-autóihoz áll közel. Ilyen a Porsche 953, amelyet az 1984-es Párizs-Dakar Rally-n indítottak és meg is nyerték azt. Vagy ott van a Porsche 961, a 959 raliváltozata, amely 1986-ban szintén sikert aratott a világ legnehezebb tereprali versenyén.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/