/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a világ leggyorsabb roadstere

2022. augusztus 24. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

A texasi Hennessey Special Vehicles a kaliforniai Monterey-ben bemutatta Venom F5 Roadster modelljét, a Venom F5 Coupe nyitható tetejű változatát. A karbontestű gépcsoda 1817 lóerős és elméletben 483 km/óránál is nagyobb sebességre képes.

A Hennessey Venom F5 Roadstert egy 6,6 literes V8-as ‘Fury’ turbómotor hajtja, amely elképesztő 1817 lóerőt és 1617 Nm nyomatékot küld a hátsó kerekekre egy robusztus egykuplungos automataváltón keresztül. Mivel a kocsi száraz tömege alig haladja meg az 1,4 tonnát, a végsebességet több mint 483 km/órára becsülik. Az autóval hamarosan sebességtesztet fognak végrehajtani, ahol a cél az eddigi roadster sebességi rekord megdöntése lesz (Hennessey Venom GT Spyder: 427,7 km/óra).

Az F5 Roadster egyszerűen kiszerelhető karbon merevtetőt kapott, amelyet többrétegű szigeteléssel, belül pedig Alcantara kárpitozással láttak el. Az elem mindössze 8 kilogrammot nyom, így egy ember is könnyedén eltávolíthatja. A tetőelem tárolásához exkluzív táskát mellékelnek, de állványra is helyezhető és csodálható.

A Venom F5 Roadster másik egyedi jellegzetessége a hátsó üveg kémlelőablak, amelyen keresztül szemügyre vehető a ‘Fury’ V8-as. Az ablakot egy kivehető szénszálas motortakaró elembe ágyazták be, amibe hőcserélő lyukakat is vágtak. A könnyűfém kerekek is egyediek, ugyanis a hét küllő mindegyike H-betűt formáz.

Akárcsak a Venom F5 Coupe esetében, a Roadster vásárlói is dönthetnek a festetlen, mindössze fényes vagy matt lakkal bevont nyers szénszálas karosszéria mellett.

A hiper-roadsterből összesen csak 30 darabot fognak készíteni; a gyártás 2022. végén indul, miután lefolytatták a végsebesség teszteket. A Venom F5 Roadster árát 3 millió dollárban állapították meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/