/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az elektromos Fiat Panda 4×4

2020. január 15. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

A Garage Italia Customs tavaly indította el Icon-E programját, melynek keretében klasszikus olasz kocsikat alakít át elektromos hajtásúvá. A cég kifejezetten kedveli az ikonikus Fiat Panda 4×4-et, így ezúttal egy ilyen masina lényegült át. A készítőket az Indiana Jones filmek inspirálták, így a csöppség neve Pandina Jones Car&Vintage Edition lett.

Donorautót nem volt nehéz találni, Olaszország ugyanis ma is hemzseg a Panda 4×4-ektől. Miután meglett az alany, elemeire szedték, kijavították a rozsdás részeket és elvégezték a szükséges lakatosmunkákat – lényegében felújították az egész autót. Azután BASF khaki zöldre fújták, kontrasztárnyalatnak pedig a narancs színt választották.

Szafari stílusban a kis Fiat kapott egy tetőcsomagtartót, s arra egy pótkereket, a lámpáit rács védi, hűtőrácsára pedig kiegészítő lámpák kerültek. A teljesen rendbe hozott utastérben narancsszínű Alcantara díszíti a mennyezetet, az ajtóbelsőket, a műszerfalat és az üléseket.

A belső égésű erőforrást viszont kidobták, annak a helyére elektromos hajtáslánc került. A Pandina Jones képességeiről csupán annyit tudunk, hogy 115 km/órás csúcssebességre képes, a hatótávolsága pedig kereken 100 kilométer. A töltőpontot az eredeti tankbetöltő-nyílás alatt helyezték el. Az akkumulátor feltöltése áramforrástól függően 3-8 órát vesz igénybe.

A Garage Italia Customs egyébként összesen öt egyedi villanyhajtású Panda 4×4 modell megépítését tervezi. A tavaly szeptemberben kerékre állított Panderis után most elkészült a Pandina Jones, később pedig érkezik a Pandoro, a Pand’Art és a 00Panda.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/