/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy makulátlan Ford Sierra Wolf RS500 Cosworth

2018. szeptember 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindössze 500 darab készült a Ford legendás hátsókerekes modelljének felpumpált változatából több mint 30 évvel ezelőtt, ezek közül pedig egy olyan kerül most árverésre, amelyből csak 10 példány készült a Wolf Racing jóvoltából.

Nem akármilyen modell kerül a Silverstone Auctions aukciósház kínálatába, ugyanis az eleve erősen limitált 500 darabos Ford Sierra RS500 Cosworth Wolf Racing által hivatalosan továbbfejlesztett 10 példányos szériájának egy tagja vált eladóvá.

Az 1984-től ’90-ig létezett DTM csapat márkaneve által kezelésbe vett RS500 Sierra egy balkormányos ritkaság 1986-ból. A német autópiacra készített hátsókerekes oválmárkás a harminc éve elég soknak mondható 300 lóerőből gazdálkodhatott köszönhetően DTM specifikációkkal bíró turbómotorjának, amely többek között verseny dugattyúkat, turbónyomás-szabályozót, injektorokat, rozsdamentes acél kipufogórendszert foglal magában. Már az ”alap” RS500 is 7 másodperc alatt gyorsul százra, illetve képes elérni a 240 km/órát, a Wolf variánsok ezekre rátettek még egy-két lapáttal. A megnövelt motorerőhöz társul még az ültetett futómű és az aranyszínű, sokküllős kerekek. Mind a tíz modell egységesen „Holdkőkék” fényezést kapott, így könnyen felismerhetők voltak a rajongók körében.

Az időközben Angliába költöztetett autóban jelenleg 38 600 kilométer található, s mivel szép állapotnak örvend, így könnyen lehet hogy 13,5 – 15,3 millió forintnyi fontért talál új gazdára.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/