/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy Párizs-Dakar ralit megjárt Lada Niva

2018. augusztus 26. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Szinte a mai napig változatlan formában lehet kapni a Lada népszerű terepjáróját, amely elnyűhetetlenségével és olcsó fenntartásával vált sokak kedvencévé. Az alábbi példány megjárta a ’81-es Párizs-Dakar ralit, s eredeti állapotában kerülhet rekord áron új gazdájához.

Már több mint négy évtizede lehet kapni a Lada mindent túlélő, mindent leküzdő terepjáróját, a Nivát, amely a Land Rover Defenderhez és a Mercedes-Benz G-osztályhoz hasonlóan szinte alig változott az elmúlt évek alatt, így szinte mindegy, mikori modellt vesz az ember, a lényeg az állapot.

Ezek alapján pedig szinte pár tízezertől 3,7 millió forintig találhatunk modelleket, de minden bizonnyal egyik sem mérhető az alábbi képeken látható piros példányhoz.

Ez ugyanis egy 1981-es Párizs-Dakar ralit megjárt, versenyzésre átalakított autó nagyobb üzemanyagtankkal, bukócsövezéssel, masszívabb futóművel, erősebb világítással és műanyag ajtókkal, valamint motorháztetővel. Bár a 37 éve rendezett megmérettetésen nem ért célba, figyelemreméltó, hogy egy másik Niva az összetett harmadik helyén végzett.

Az RM Sotheby’s szeptember 5-én megrendezésre kerülő londoni árverésén az előzetes becslések (vagy inkább remények) szerint 50 és 75 ezer font (17,9 – 26,8 millió forint) között kelhet el, ami egy kicsit talán túl optimista hozzáállás.

Hiába ugyanis az eddigi csupán két tulajdonos, egy masszív felújítást igényel a terepes Lada, és aligha hihető, hogy visszahozná a ráköltött pénzt. Persze mindenre akadnak fanatikus gyűjtők…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/