/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
dakar, opel, szalay

siker

Minden magyar célba ért a Dakaron

időpont:2013. január 21. 21:35

szerző:MTI

címkék:

A Szalay Balázs, Bunkoczi László duó után a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős és a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió, valamint a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert kamionos hármas is célba ért a Dakar-ralin.

dakar, szalay

MAGYAR SIKER

Szalayék a 21. helyen zárták a Dakart

időpont:2012. január 16. 14:02

szerző:Autoblog

címkék:

Egy 29 kilométeres szelektívvel zárult az idei, 33. Dakar rally, amelyet a motorosoknál Cyril Despres, az autósoknál Stephane Peterhansel nyert meg. A Szalay-Bunkoczi kettős a 21. helyen fejezte be a versenyt.

közép-európa rali, szalay

RALI ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM

Zöldül a rali

időpont:2008. május 22. 17:31

szerző:Autoblog

címkék:

Megy egy ralikocsi a sivatagban. Leáll, szerelni kell. A kellemetlen szervizmunka végeztével a lefejtett fáradt olajat hova önti, a beszennyeződött törlőrongyokat hova dobja a sofőr és mitfárere, hogy minél hamarabb visszaállhassanak a versenybe?... Amíg a sivatagban vagyunk, erre könnyűnek és kézenfekvőnek tűnik a felelet - ami nem jelenti, hogy helyes volna. A végeláthatatlan kőtengeren és homokdűnék között évtizedek óta zajló Dakar és társai esetében is felerősödtek az utóbbi időben a részben éppen környezetvédelmi élő kritikai hangok, de gondoljunk csak arra, mi a helyzet akkor, ha a rali civilizáltabb területen, sűrűn lakott helyen, települések közelében, természetvédelmi parkokat érintve folyik. Mint történt az épp nemrég Magyarországon megrendezett Dakar Series - Central Europe Rally (CER) első állomásán (április 19-26. között). Tehát mi lesz ilyenkor az olajos rongyokkal?

közép-európa rali, szalay

TÍZBE IS KERÜLHET

Közép-Európa Rali 5. nap – Szalayék a 12.helyen

időpont:2008. április 25. 10:36

szerző:Autoblog

címkék:

A Jutaspusztán tartott délelőtti 157 km-es gyorson még úgy tűnt, hogy nem lesz ennyire jó napja az egységnek, mivel 10 km-nél lecsúszott az ékszíj Szalay Balázsék Opel Antarájáról, így az összetettben - akkor még - a legjobb magyar párosként 14. egységnek szerelnie kellett és ezzel majd 10 percet veszített. A víz természetesen felforrt, de Tóth György és Szalay Balázs, ha nehezen is, de orvosolta a problémát. Az idővesztesség ellenére továbbra is a legjobb magyar egységként várta a folytatást a Szalay Dakar Team párosa, amely a többiek gondjai miatt megtartotta remek 14. helyet.

dakar, szalay

KÜZDENEK

Közép-Európa Rali 2. szakasz – Szalay jól ment

időpont:2008. április 22. 18:31

szerző:Autoblog

címkék:

Már tegnap is említette a legrutinosabb magyar Dakar versenyző, hogy álmai autója dolgozott alatta a Dabas környéki 63 kilométeres szelektíven, de akkor egy fránya kormánymű probléma megakadályozta az Opel Antara RR-es egységet az igazán jó eredmény elérésében. Ami késik, nem múlik: a második napi kétszer 76 km-esre tervezett, de egy kamion borulása miatt 30 km-rel lerövidített szakaszok után Szalay Balázs - a nap legjobb magyarjaként - a 12. helyet szerezte meg. Az első szakaszon a 14., a másodikon a 13. helyen végzett az Opel, közvetlenül a gyári egységek mögött!

dakar, szalay, videó

CSAPATÁS

Videó: Dakar-autóval a Duna-parton

időpont:2008. február 06. 08:31

szerző:Autoblog

címkék:

GPS-tesztnek kellett volna lennie, de igazából vad csapatás lett belőle a Duna-parton. Szalay Balázs megmutatta nekünk a "könnyű médiapályát" Soroksáron, a tanyák mögött, az opeles ralis már a Dakar Seriesre készül. Sajnos, a mozgókép nem tudja hűen visszaadni, hogy Szalay mit művelt a géppel, szó szerint felszántotta a talajt. A mobilport.hu videója.

dakar, palik, szalay

DAKAR

Dakar: 10. nap – ismét búcsúzott egy magyar

időpont:2007. január 16. 09:06

szerző:Autoblog

címkék:

A remekül szereplő magyarok közül tegnap technikai probléma miatt Dési János feladta a további küzdelmeket.

dakar, palik, szalay

DAKAR

Dakar: 9. nap – Szalayék eltűntek, majd megkerültek

időpont:2007. január 15. 13:11

szerző:Autoblog

címkék:

A pihenőnap után mindegyik egység újult erővel folytatta a küzdelmet az idővel, a viszontagságokkal.