/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Alonso lett Monaco új hercege

2007. május 28. 08:34   |   Autoblog
címkék:  

Egy kevésbé izgalmas, mégis nagyon élvezetes futamot hozott a 2007-es Monacói Nagydíj. Kevés előzést, ám annál nagyobb taktika csatát láthatott a kilátogató közönség, illetve azok, akik televízió képernyője mögül követték figyelemmel az eseményeket.

Egy kevésbé izgalmas, mégis nagyon élvezetes futamot hozott a 2007-es Monacói Nagydíj. Kevés előzést, ám annál nagyobb taktika csatát láthatott a kilátogató közönség, illetve azok, akik televízió képernyője mögül követték figyelemmel az eseményeket.

 

A verseny idejére beborult az ég, és mindenki azért rimánkodott, hogy ne nyíljon meg egyik felhő puttonya sem, hiszen az egy olyan szűk pályán, mint a monacói, beláthatatlan következménnyel járt volna. Amúgy is mindenféle környezeti áldás nélkül is szinte minden évben problémás rajtot vesznek a versenyzők. Idén meglepetésre minden gond nélkül elrajtolt a mezőny, és a rajt utáni első szűk kanyart is egymásra figyelve, baleset nélkül átvészelték a pilóták. A rajtot az élboly egyaránt jól vette. Alonso az élen kezdte meg első körét, míg Hamilton nagyon ügyesen féken tartotta Massát.

A második körben Vitantonio Liuzzi miatt lengtek a sárga zászlók, amikor a Torro Rossot odacsapta a falhoz. A rendezők azonban hihetetlen hatékonysággal pillanatok alatt kiemelték a roncsot a pályáról, ezért a biztonsági autó a helyén maradt.

 A verseny szép csendben folydogált. Az első három nem veszélyeztette egymás pozícióit, a mezőnyből egyedül Raikkönen változtatta folyamatosan a helyét. A finnek szedni is kellett az abroncsait, hiszen a pontversenyben már így is hátrányból szemléli az eseményeket. A futam során néhány, egymással küzdő páros gondoskodott az izgalmakról. Nick Heidfeld és Nico Rosberg körökön keresztül csatázott egymással, ám a végére Rosberg alaposan visszaesett, és mindössze 12. helyen zárt. Ugyanezt produkálta Button is, aki hosszú kilométereken keresztül tartotta ügyesen Raikkönent, ám a végén mindössze a 11. pozícióban ért célba, míg Raikkönen nyolcadikként elérte a pontszerző helyezést.

A versenyt a kerékcserék nem bolygatták meg. A pozíciókat bebetonozta a pálya jellege. A verseny vége felé közeledve Lewis Hamilton látványosan begyorsult, és már csak 1,9 másodperc választotta el Alonsótól, amikor a spanyol észbekapott, és négy másodpercesre növelte az előnyét.

A két McLaren-Mercedes senkitől sem zavartatva őrizte a pozíciót. Massa hátránya több mint negyven másodpercre duzzadt. Az ezüstnyilak folyamatosan gyorsultak, így a Ferrari a végére több mint egy perces vereséget könyvelhettek el. A negyedik pozíciót Giancarlo Fisichella szerezte meg, ami a jelenlegi Renaultot nézve nem rossz teljesítmény.


Monacói Nagydíj, Végeredmény:

  1. Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) 1ó 40:29.329 10 pont
  2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +4.095 8 pont
  3. Felipe Massa (Ferrari) +1:09.114 6 pont
  4. Giancarlo Fisichella (Renault F1) +1 kör 5 pont
  5. Robert Kubica (BMW-Sauber) +1 kör 4 pont
  6. Nick Heidfeld (BMW-Sauber) +1 kör 3 pont
  7. Alexander Wurz (WilliamsF1) +1 kör 2 pont
  8. Kimi Raikkönen (Ferrari) +1 kör 1 pont
  9. Scott Speed (Scuderia Toro Rosso) +1 kör 0 pont 
10. Rubens Barrichello (Honda Racing) +1 kör 0 pont
11. Jenson Button (Honda Racing) +1 kör 0 pont
12. Nico Rosberg (WilliamsF1) +1 kör 0 pont
13. Heikki Kovalainen (Renault F1) +1 kör 0 pont
14. David Coulthard (Red Bull Racing) +2 kör 0 pont
15. Jarno Trulli (Toyota) +2 kör 0 pont
16. Ralf Schumacher (Toyota) +2 kör 0 pont
17. Takuma Szato (Super Aguri) +2 kör 0 pont
18. Anthony Davidson (Super Aguri) +2 kör 0 pont
19. Christijan Albers (Spyker) 71 kör, kiesett 0 pont
20. Adrian Sutil (Spyker) 54 kör, kiesett 0 pont
21. Mark Webber (Red Bull Racing) 18 kör, kiesett 0 pont
22. Vitantonio Liuzzi (Scuderia Toro Rosso) 2 kör, kiesett 0 pont

Leggyorsabb kör: Alonso, 1:15.284

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/