/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ecclestone: “Ron Dennis becsapta Briatorét!”

2005. december 22. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A Forma 1 ura élesen bírálta a McLaren csapatfőnökét, Ron Dennist, mert szerinte nem volt tisztességes, ahogy Fernando Alonsót szerződtette.

Az olasz sportújságnak, a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában Bernie Ecclestone elítélte az ezüstnyilak főnökét, mert szerinte Ron Dennist a személyes ellenszenve irányította, amikor Flavio Briatore megkérdezése nélkül a McLaren egyik ülését ajánlotta Alonsónak.

Saját példáját említette, amikor a Brabham csapat tulajdonosaként, 1977 nyarán, az Olasz Nagydíjon pilótai állást ajánlott az akkor ferraris Niki Laudának a következő szezonra: “Niki azonnal elfogadta ajánlatomat, de akkor azt mondtam neki, hogy először Enzo Ferrari véleményét kérje ki, mert nem akarom, hogy bármilyen konfliktus adódjon a hirtelen tett ajánlatom miatt, és csak azután kötjük meg a szerződést. Niki beszélt a főnökséggel, és megegyeztünk… Alonso anélkül tárgyalt Dennis-szel, hogy megkérdezte volna jelenlegi főnökét, aki egyben a spanyol menedzseléséért is felel. Tudom, mi történt, de nem akarok részletekbe bocsátkozni. Flaviót kihagyták a tárgyalásokból, egyszerűen becsapták, meg sem kérdezték, hogy van-e hozzáfűznivalója.

Mindennek tetejében Dennis, Briatore ellenségeként óriási hírverést csinált az ügy körül, nyilvánosan kezelt minden részletet, hogy megnehezítse renault-s kollégája dolgát. Ez tisztességtelen és ostoba dolog volt tőle, habár a versenyzők elcsábítása bevett szokás a Száguldó Cirkuszban. Sajtóközleményt kellett volna kiadniuk, és akkor nem bombázták volna kínosabbnál kínosabb kérdésekkel Flaviót és talán jobb szívvel engedte volna útjára saját felfedezettjét.”

Ecclestone ezen kívül elmondta, kifejezetten várja Kimi Raikkönen átigazolását a Ferrarihoz, de csak akkor, ha Michal Schumacher visszavonul a következő szezon végén: “Ha Schumi nem vonul vissza, Kiminek másik csapatot kell keresnie. Ki tudja, lehet, hogy épp a Renault-t fogja megtalálni?”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/