/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Massa dönti el a konstruktőri címet?

2006. október 05. 12:41   |   Autoblog
címkék:  

A száguldó cirkusz idei szezonja lassan véget ér. Mindenki Schumacher-ről és Alonso-ról beszél, holott van itt még egy cím, amely a csapatoknak legalább annyira fontos.

Igen, az autógyárak közötti versengésre gondoltunk. Most, hogy mindkét egyéni világbajnok aspiránsnak ugyanannyi pontja van, minden szem rájuk szegeződik. De nem szabad megfeledkezni, hogy se a német, se a spanyol nem lenne sehol, ha nem rakna a gyár egy versenyképes autót alájuk.

Természetesen a technikai rész jóval bonyolultabb és összetettebb. Nem elég, ha az ember alá varázsolnak egy bivalyerős gépezetet, annak megbízhatónak is kell lennie. Idézzük csak fel a tavalyi évadot, amikor Raikkonen minden bizonnyal világbajnok lett volna, ha a technika nem csak erős, hanem kiszámítható is lett volna. Továbbá nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az autóversenyzés elitosztályát jó néhány éve a két gumigyár közti versenyfutás határozza meg.

Ilyen előjelekkel várja a Renault és a Ferrari csapatvezetése az utolsó két futamot, ahol mindkét garnitúra duplázni szeretne. A konstruktőri címhez viszont nem elég, ha az egyik pilóta teljesít jól. A másodikszámú versenyzőnek lehetőség szerint ugyancsak minél több értékes pontot kell gyűjtenie. Azt mindenféle kockázat nélkül kijelenthetjük, hogy a Kínai Nagydíj ellenére, (ahol Massa kiesett) a brazil sokkal jobban szolgálta, segítette a hétszeres világbajnokot, mint a túl végen Alonso-t Fisichella.

Így gondolja Ross Brawn, az olasz istálló csapatfőnöke is. “Eddig elégedettek vagyunk Felipe-vel. A kínai hétvégén semmi nem jött össze neki, de az elmúlt versenyeken elévülhetetlen érdemeket szerzett a csapatnál. Most talán még az átlagnál is jobban rá vagyunk utalva a teljesítményére, ugyanis valószínűleg ő és Fisichella közötti pontmegoszlás fogja eldönteni a konstruktőri címet. Sajnos nem csak tőle függ az eredmény alakulása, mert anélkül, hogy bárkit nyomás alá helyeznék, nagyon sok fog múlni a két gumigyár versenyén is.”

Ahogy mondja Mr. Brawn. Ha zuhogni fog az eső a hétvégén, akkor Schumacher-nek esélye sem lesz, ha viszont napsütéses időre ébred három napon át Japán, akkor Alonso felejtheti el a vb-álmait. Sajnos ennyire a gumin múlik minden…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/