/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Massa folyamatosan gyorsabb Schumachernél

2006. július 22. 21:45   |   Autoblog
címkék:  

A háromnapos teszt során Massa jobbnak bizonyult, mint a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher, miközben a gépek többfutamnyi távot műszaki hiba nélkül túléltek.

Hogyan lehet manapság valaki világbajnok az autósport elitosztályában? Elég, ha valaki egyszerűen tehetségesebb a többi versenyzőnél? Nem, ez mostanság már nem elég. Ha ezzel világbajnokságot lehetne nyerni, akkor igen sok szezon nem úgy alakult volna, mint ahogy alakult. Emlékezzünk csak vissza az előző évadra. Sokan mondták, hogy Kimi Raikonnen jobb volt, mint Alonso, de a csapat egyszerűen képtelen volt alátolni egy normális autót, míg a spanyol alatt ott zakatolt a megbízható Renault. Ennek következtében a McLaren Mercedes a motorleállások, elfüstölések és az egyéb technikai problémák következtében szó szerint versenyképtelenné tette a finn pilótát, aki így a szezon végén sima vereséget szenvedett a feltörekvő csillagtól.

A háromnapos franciaországi teszten pontosan az oly fontos megbízhatóság érdekében sok-sok kört teljesített a “Schumassa” -duó. A tesztek során Le Castellet-ben a Ferraris őskövület a négy kilométeres pályán 147-szer fordult, míg a csapattárs 117-szer próbálkozott. A meglepetés nem is a körök számában keresendő. Az már inkább meglepő, hogy Massa jobb köridővel zárta a tréninget.

A harmadik napon a lerövidített Paul Richard versenypályán Massa további 145, míg Schumacher 159 kört teljesített. Az istállón belüli versenyt ismét Massa nyerte, aki 00.59.073-al majdnem négy tizedet vert a hétszeres világbajnokra.

Természetesen a versenyzők közti harc nem életre-halálra ment de azért mindkét pilóta beleadott apait-anyait. A teszt a szerelők és mérnökök szerint teljes sikerrel zárult. Az elmondásuk szerint az aerodinamika, a Bridgestone-gumik és egyéb technikai finomságok is nagyon jól muzsikáltak és mind Massa mind Schumacher bátran nézhet a következő futam elébe.

Ha megnézzük a pontverseny állását, akkor könnyen kiszámolható, hogy Schumacher vb-címén túl a Ferrari nagy eséllyel pályázik Massa-val a dobogó harmadik fokára, ami egyben a konstruktőri világbajnoki címet is jelentené.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/