/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pat Symonds megvédte Kovalainent

2007. március 20. 18:49   |   Autoblog
címkék:  

A finn versenyző a balul sikerült szezonkezdet után kapott hideget-meleget.

Mint az ismeretes a futam után Flavio Briatore szinte hisztérikusan nyilatkozott Kovalainen teljesítményéről. Szinte biztos, hogy erről mindössze 10%-ban tehet maga a versenyző és 90%-ban a kialakult helyzet a hibás.

 Briatore megijedt, hogy idén labdába sem rúghat a Renault. Újonckén tizedikként végezni nem rossz eredmény, főleg egy leromlott Renault-val. Vajh Giancarlo Fisichella miért nem kapott dorgálást? Több éve a Forma-1-ben versenyzik, úgy ismeri a pályákat, mint a tenyerét, és mégis “csak” az ötödik pozícióban végzett. Így nézve, Heikki Kovalainen tizedik helye nem nevezhető tragédiának. Persze, biztosan nem a hétvége volt élete csúcspontja, hiszen számos elkerülhető hibát is elkövetett, de a csapaton belül többeknek az a véleménye, hogy Briatore kirohanása megengedhetetlen.

Elsőként Pat Symonds szólalt fel a finn tehetség érdekében. “A hibák nem vasárnap kezdődtek. Heikki a hétvége során folyamatosan technikai problémákkal küzdött, ráadásul a kvalifikációnál sem tudott előre lépni. A vasárnapi napon történtek már csak a hozadéka volt az előző néhány napnak. Mindig is tudtuk, hogy egy új pilóta leigazolása kockázattal jár. Nem várhatjuk el tőlük, hogy azonnal a legjobb formájába lendülnek. Hibáznak, és általában a karrierjük elején nem is keveset. Ez teljesen természetes, ezért nem lehet egy futam után megváltást remélni tőlük.”

Maga az érintett is kellően kritikusan fogalmazott magával szemben. “Az igazat megvallva ez egy szörnyű hétvége volt. A problémák pénteken kezdődtek, és szombaton sem tudtunk úrrá lenni rajtuk. A versenyen szinte végig beragadtam egy-egy autó mögé, és mikor végre előreléphettem volna,. Elkövettem egy szarvashibát, és kezdhettem mindent előröl. Egy dolgot tehetek, elfeledek mindent, és újult erővel vágok neki Malajziának.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/