/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Továbbra is a Ferrari a favorit

2006. december 19. 11:11   |   Autoblog
címkék:  

A három hetes tesztek során az olasz csapat a kezdeti tejhatalom után problémákkal szembesült…

A három hetes tesztek során az olasz csapat a kezdeti tejhatalom után problémákkal szembesült, de összességében továbbra is őket tartják a 2007-es esztendő favoritjainak

A Jerez-i tesztek után számtalan oldal kérdezte meg olvasóit, hogy szerintük melyik csapat lehet a legütőképesebb 2007-ben, és a legtöbben a tűzpiros festésű autókra és azok pilótáira tették a voksukat. Ahogyan Nick Heidfeld és Jarno Trulli is. Nézzük, hogy hogyan is alakult nagyvonalakban a tesztelés a Ferrarinál.

Az első négy napon egyértelműen domináltak az olasz autócsodák. Leginkább Massa tündökölt, de Luca Badoer is fantasztikus munkát végzett. A kezdeti kiemelkedés azonban megtévesztő lehetett sokak számára, hiszen szó sem volt a Ferrari technikai fölényéről. A gumik adták az igazi különbséget. Hiszen míg az olaszok évek óta Bridgestone tappancsokon versenyeznek, addig mondjuk a McLaren vagy éppen a Renault az idén elköszönt Michelin abroncsain szerzett elévülhetetlen tapasztalatokat. Igen ám, de ezek az új gumikon mit sem érnek. A legtöbb csapat egyszerűen be lett dobva a mélyvízbe és az első néhány napon kizárólag a sötétben való botorkálás folyt.  

A tesztidőszak hátralévő mintegy két és fél hetében viszont (ahogyan a Michelin-es csapatok megszokták a Bridgestone-okat) összerázódott a mezőny és sokszor a McLaren és a Renault is komoly eredményeket tett le az asztalra. A Ferrari brazilja szerint semmi ok az aggodalomra és a pánikra, mert a három hét célja nem a leggyorsabb körök megfutása, hanem a folyamatos fejlesztés volt. “Nagyon jó munkát végeztünk. Sikerült a változásokhoz alkalmazkodnunk és a köridőket nem tartom problémának. Nem a gyorsaságra fektettük a hangsúlyt. Sokszor tele tankkal és kopott gumival teljesítettük a köröket, mert a figyelem most nem az időre terelődött.”

Hasonlóképpen látja a helyzetet Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke, aki RAInak nyilatkozva röviden ennyit mondott: “A következő évben visszaszerezzük a vb-címet a Ferrarinak.” Bár a csapat fele otthagyta a hajót (nem süllyed), az optimizmussal biztosan nem lesz gond.

A mostani tesztekből végkövetkeztetést levonni dőreség lenne Annyi biztosan látszik, hogy a Ferrari ismét a legjobbakkal fog harcolni és egy kis szerencsével akár még Montezemolo-nak is igaza lehet.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/