/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vörösre akarja festeni a vb-címet a Ferrari

2006. július 26. 00:39   |   Autoblog
címkék:  

Ahogy egyre inkább fogynak a futamok a világbajnokságon, úgy lesz egyre nagyobb szerepük a másodpilótáknak a Forma 1-ben.

A Német Nagydíjon kezdődik el talán az utolsó hatalmas roham a vb-cím megszerzése érdekében mindkét istállónál. A hajrában az elsőszámú pilóta mellett ilyenkor felértékelődik a másik versenyző szerepe is, hiszen a konstruktőri világbajnoki címhez két ember szükségeltetik.

Emlékezzünk csak vissza, hogy milyen kitartóan és hűségesen segítette Michael Schumachert Irvine majd Barrichello. Most ugyanezt teszi Massa és a parádés utolsó két verseny ellenére kritikus hangok is felütötték a fejüket. Schumacher ezt meghalván rögtön védelmébe vette a brazilt  egy Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

 “Nem értem, hogy miért szívják a fogukat egyesek. Felipe Amerikában a második, míg Franciaországban a harmadik helyen ért célba. Élete két legjobb eredményét érte el egy hónapon belül. Mégis kritizálják. Mit várnak tőle? Döngöljön mindenkit a betonba? Massa nem egy Baricchello, aki az évek során hézagmentesen beépült a Ferrariba. Ő “most” jött a csapatba és szerintem ennek ellenére nagyon jól teljesít.”

A Renaultnál viszont közel sem ilyen békés a hangulat. Már-már azt is mondhatnánk, hogy a két versenyző között megbomlott a harmónia, miután Alonso Fisichella szemére vetette, hogy közel sem segíti őt annyira, mint Massa Schumachert. Eközben Pat Symonds már a második vb-címről álmodozik: “Ha egymás után megnyersz két trófeát, akkor méltán mondhatod magadra, hogy jobb vagy a többieknél.”

Ahogy közeledünk a szezon vége felé, úgy nő a feszültség a versenyzőkben. Massara és Fisichellára nagyon komoly feladat vár hiszen várhatóan Schumacher és Alonso közel azonosan fog teljesíteni a hátralévő időben, ezért a konstruktőri cím szinte biztosan rajtuk áll vagy bukik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/