/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

20 éves a magyar autósport egyik legnagyobb sikere

2024. június 20. 11:26   |   Autoblog
címkék:  

Pontosan 20 évvel ezelőtt rendezték a 2004-es Amerikai Nagydíjat, amelyen Baumgartner Zsolt megszerezte a magyar autósport eddigi egyetlen Forma-1-es pontját.

Pontosan 20 évvel ezelőtt rendezték a 2004-es Amerikai Nagydíjat, amelyen Baumgartner Zsolt megszerezte a magyar autósport eddigi egyetlen Forma-1-es pontját.

2004. június 20-án, vagyis napra pontosan 20 évvel ezelőtt rendezték a 2004-es Amerikai Nagydíjat Indianapolisban. A futamot az akkor még hatszoros világbajnok Michael Schumacher nyerte meg, amivel már kilenc versenyből nyolc győzelemnél tartott.

A magyar szurkolók számára azonban nem emiatt bizonyult igazán emlékezetesnek az a verseny.

Valószínű sok emberben élénken él a kép, amikor a hajrában a rendező egyszer csak Giancarlo Fisichellára vált, aki meglehetősen lassú tempóban haladt a pályán. Ekkor már csak mindösste kilencen voltak versenyben, köztük Baumgartner Zsolt is, így a tévénézők számára abban a pillanatban egyértelművé vált, hogy jó eséllyel perceken belül sporttörténelemnek lehetnek szemtanúi.

Így is lett, hiszen a Minardi magyar versenyzője Fisichella kiesésével megörökölte a nyolcadik helyet, és megszerezte a magyar autósport eddigi egyetlen pontját.

Persze ehhez az is kellett, hogy a futam valódi roncsderbivé váljon: kizárástól kezdve rajtbaleseten át technikai hibáig volt minden, de Ralf Schumacher bukása mind közül kiemelendő. A német pilóta a döntött kanyarban kapott durrdefektet, aminek következtében hatalmas erővel csapódott a falnak. Ezt követően pedig nem tudott kiszállni a csúnyán összetört autójából, a mentés pedig perceken át tartott. Később kiderült, hogy a német agyrázkódást szenvedett, gerincében pedig két helyen is kisebb törést fedeztek fel, ami miatt hat futamot ki kellett hagynia.

Baumgartner Zsolt 20 évvel ezelőtt vált a magyar autósport halhatatlan legendájává.

Borítókép: origo

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/