/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

2024-es Le Mans-i 24 órás – Hyperpole: A Porsche ellopta pole-t a Cadillactől

2024. június 14. 11:01   |   Autoblog
címkék:  

Drámából nem volt hiány az időmérő edzés legvégén.

Miután a javítások miatt 35 perces késéssel kezdődött meg a Hyperpole, az edzés Dries Vanthoor vezetésével kezdődött a mezőny élén a #15-ös BMW-vel, amely az ő kezében zárta a leggyorsabban az időmérő edzést.

Bár ez egy gyors kör volt Vanthoor-tól, a BMW pilótáját mindkét Ferrari AF Corse autója megelőzte, mivel a #51-es autó megelőzte Antonio Fuoco-t a #50-es autóval.

Fuoco ezután a második egymást követő push-kört futotta, amikor is megszerezte az ideiglenes pole-t Alessandro Pier Guiditől a #51-es Ferrarival, ez azonban csak másodpercekig tartott, mivel a Cadillac versenyzője, Sebastien Bourdais egy elképesztő 3:25.294-es időt futott, és három tizeddel előzte meg Fuoco-t.

Bourdais ezután hét tizedet tett ki maga és a #50-es Ferrari közé egy lenyűgöző 3:25 alatti körnek köszönhetően.

Mivel Fuoco az utolsó etapjában a középső szektorban javított, a Ferrari pilótájának fel kellett adnia a körét, mivel piros zászlók kerültek elő, amikor Vanthoor BMW-je beragadt a kavicságyba.

Amikor a zöld zászlót lengetve újraindult az edzés, Bourdais és a Cadillac úgy döntött, hogy nem próbálkozik újabb gyorskörrel.

A Ferrari minden igyekezete ellenére Bourdais úgy tűnt, hogy megszerezte a pole-t, mielőtt egy elképesztő utolsó szektorban Alex Lynn a 2. Cadillac-et a pole pozícióba juttatta.

A dráma azonban még nem ért véget, hiszen egy újabb briliáns utolsó szektor következett a Porsche versenyzőjétől, Kevin Estre-től, aki a Cadillac párosát megelőzve “ellopta” az első rajtkockát.

Borítókép: porsche

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/