/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

2160 kilométer egy tankkal

2011. október 05. 21:27   |   Autoblog
címkék:  

Két norvég férfi 2160 kilométert tett meg egy széria Ford Mondeo ECOnetic kombival, egyetlen tank üzemanyaggal (70 liter gázolajjal): utazásuk az oroszországi Murmanszkban kezdődött, s a norvégiai Oslón keresztül egészen a svéd Uddevalláig tartott. 115 lóerős, 1,6 literes dízelmotorral szerelt Ford Mondeo ECOnetic-jük átlagfogyasztása így az úton mindössze 3,2 l/100 km volt.

A norvég fogyasztásirekord-páros, Knut Wilthil és Henrik Borchgervink 2161,5 kilométert autózott egyetlen tankolással, azaz 70 liter üzemanyaggal egy Ford Mondeo ECOnetic kombiban. Az oroszországi Murmanszkból elindulva az 1,6-os dízel Mondeo 40 órán át haladt, mielőtt a svédországi Göteborgtól északra, egy Uddevalla nevű településen kiürült a tank. A kétfős csapat egy sorozatgyártású Mondeo ECOnetic modellel vágott neki az útnak, amit 3,2 l/100 kilométeres fogyasztással tettek meg; 1,1 literrel (vagyis több mint 25 százalékkal) jobb eredménnyel, mint a hivatalosan mért, 4,3 l/100 kilométeres fogyasztási adat.

"A fogyasztás még ennél is kedvezőbb lehetett volna, de utazásunk első szakaszában, Oroszországban meglehetősen kedvezőtlen útviszonyokkal szembesültünk: az aszfalton nagy kövek hevertek, az utat mély kátyúk tarkították, utána pedig egy meredek hegymenet várt ránk; a következő 1000 kilométeres finn és svéd szakaszon pedig végig síkos volt az út, és erős ellenszélben haladtunk." – meséli Henrik.

A Mondeo ECOnetic modellben olyan modern CO2-csökkentő technológiákat alkalmazott a Ford, mint például a Start-Stop rendszer, az intelligens regeneratív töltés, az aktív hűtőmaszk, az ECO üzemmód, a fokozatvisszajelző és a hosszabb végáttétel. Emellett a kis belső súrlódású motor és motorolaj alkalmazása, az alacsony gördülési ellenállású abroncsok használata és az alacsonyabb felfüggesztés is jelentősen csökkenti az autó károsanyag-kibocsátását. Mindezek révén a Mondeo ECOnetic CO2-kibocsátása mindössze 114 g/km, ami számos európai országban rendkívül fontos adócsökkentő tényezőnek számít.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/