/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

21 évre kellene kitolni a jogsi szerzés korhatárát

2007. szeptember 04. 17:51   |   Autoblog
címkék:  

A brit Alsó Ház javaslata szerint 17-ről 18 éves korra kellene kitolni a jogosítványhoz jutás korhatárát, de sokak szerint ez sem elég.

Legalábbis a britek szerint. A brit Alsó Ház javaslata szerint 17-ről 18 éves korra kellene kitolni a vezetői engedélyhez jutás korhatárát annak érdekében, hogy a halállal végződő közúti balesetek száma csökkenjen. Sőt, a Motorpoint felmérése szerint még ez sem elég, a korhatár egy évvel való kitolása még nem hozná meg a kívánt hatást. A megkérdezettek szerint az lenne célravezető, ha 21 éves kor alatt senki sem szerezhetne jogosítványt. Ez a lépés jelentősen csökkentené a közúti balesetek számát, ugyanakkor tény az is, hogy nagy mértékben korlátozná a brit fiatalok szabadságát.

A 18 éves hivatalos minimum életkor bevezetése egyébként igazodna más európai államok gyakorlatához és segítene csillapítani a britek aggodalmát, hiszen a szigetországban évente 50 ezer 17 éves fiatal veszi át a jogosítványát kevesebb, mint hat hónapos vezetési gyakorlattal. David Shelton, a Motorpoint ügyvezető igazgatója szerint amúgy arra is számos példa akad, hogy valaki túl fiatalnak gondolja magát a jogosítvány megszerzéséhez és inkább visszamegy a tanulmányait folytatni.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Prof.dr. Nemes György traumatológus
2013-03-29 - 13:45

Egyetértek. Aki életében csak egyszer látott, 17 éves vezető összetört 5 személyre vizsgáztaott kocsijából egyszerre 6 sérültete, szombati disco után hajnalban behozott 15-20 évesw súlyos sérültet, ezzel egyet fog érteni. Az idős vezető egyedül ül, legfeljebb egy utasa van, nem kábítószeres, nem ittas, nappal vezet.
Magyrországon is a fiatal közlekedési halottak és sérültek száma másképpen nem csökkenthető. Ennyi….


*/