/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A beállítás, ami Norris futamgyőzelmébe került

2024. május 21. 11:06   |   Autoblog
címkék:  

Lando Norris számára teljesen máshogy alakulhatott volna a verseny, ha nem nézik be az időjárást a futam idejére.

Lando Norris elárulta, hogy ha esélyt kapna arra, hogy esélyt kapna arra, hogy megismételje az imolai verseny a futamgyőzelem megszerzéséért, akkor az első szárnyat jelentősen módosítaná, miután a McLaren rosszul ítélte meg az időjárást.

Norris mindössze 0,725 másodperce került attól, hogy ismét legyőzze Max Verstappent, és a két héttel ezelőtti Miamiban aratott elsöprő sikere után ismét futamgyőzelmet ünnepelhessen.

Az utolsó 16 körben egy izgalmas hajrá alakult ki, amikor Norris gumijai életre keltek, miközben Verstappen Red Bulljának az abroncsai pedig kezdtek teljesen elhasználódni, és a hat másodperc körül állandósult különbség hirtelen drasztikusan csökkenni kezdett.

Verstappen végül csak megtartotta a vezetést és ezzel megszerezte F1-es pályafutása 59. győzelmét, ezzel pedig 48 pontra növelte előnyét a világbajnokságban a harmadik Charles Leclerc, és 60 pontra Norrissal szemben.

Arra a kérdésre, hogy mit tett volna másképp, hogy megelőzze Verstappent a kockás zászlóig, Norris azt válaszolta: „Valószínűleg kivennék vagy négy lyukat az első szárnyból, és ugyanezt tenném újra. Ahogy Max is mondta, ha a gumik olyan állapotban vannak, mint amilyenben voltak, akkor igazából nem sokat tudsz tenni.”

Norris elárulta, hogy az első szárnyat a McLaren időjárás-olvasata alapján állították be, ami végül pontatlannak bizonyult. A hétvége előtt esőt jósoltak vasárnapra, csakhogy a nap kisütött, és jócskán megemelte a hőmérsékletet.

„Arra számítottunk, hogy egy kicsit hidegebb lesz, mint amilyen volt” – mondta Norris. „Szóval inkább a hidegebb körülményekre állítottuk be az autót, mint a melegre, és azt hiszem, ennek összességében meg is fizettem az árát.”

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/