/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Formula E aggályosnak tartja a Liberty Media MotoGP felvásárlását

2024. szeptember 18. 10:42   |   Autoblog
címkék:  

Az F1 tulajdonosa, a Liberty Media az év végéig befejezi a kétkerekű motorsport csúcsának a felvásárlását.

A Formula E elnöke, Alejandro Agag aggodalmát fejezte ki a MotoGP Liberty Media általi átvételével kapcsolatban, amely az év végéig befejeződik.

Áprilisban jelentették be, hogy az F1 tulajdonosa 4,7 milliárd dollárért megvásárolja a kétkerekű versenyek csúcsát, Agag pedig aggódik amiatt, hogy a Liberty Media ezzel „nagyon jelentős hatalmat” kap.

Agag aggályai azzal kapcsolatosak, hogy az amerikai székhelyű vállalatnak milyen hatalma lesz az új médiajogokkal kapcsolatos tárgyalások során a műsorszolgáltatókkal.

A Liberty Media és az FE ellenőrző részvényese, a Liberty Global különálló vállalatok, de mindkettőnek John Malone az elnöke, aki mindkét szervezetben jelentős szavazati joggal rendelkezik.

Érdekesség, hogy a Liberty Media az F1-et megvásárló CVC-t 2006-ban az Európai Bizottság a MotoGP eladására kényszerítette.

Aggályok merültek fel amiatt, hogy ha ugyanaz a vállalat irányítja az F1-et és a MotoGP-t is, az a televíziós jogok terén a verseny csökkenését eredményezné az Európai Unióban.

Agagnak most hasonló aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy a Liberty Media mindkét bajnokság tulajdonosa, és felszólította az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a MotoGP megvásárlását. 

Borítókép: Sam Bloxham / Formula E

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/