/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Formula E rekordhosszúságú versenynaptárat mutatott be

2024. június 12. 10:50   |   Autoblog
címkék:  

A Formula E nyilvánosságra hozta a 2024/25-ös szezonra vonatkozó naptárát.

Az FIA Motorsport Világtanács keddi jóváhagyását követően nyilvánosságra hozták a 2024/25-ös Formula E versenynaptárat, amely rekordszámú, 17 futamból áll.

A Formula E versenyzőinek számos kedvence megmaradt, miközben új helyszínek is szerepelnek a bajnokság történetének leghosszabb naptárában.

A Formula E 11. szezonja december 7-én, az F1-es Abu Dhabi Nagydíjjal egy hétvégén, São Paulóban veszi kezdetét, ezzel a tisztán elektromos hajtású bajnokság visszatér a karácsony előtti szezonkezdéshez. Összesen hatszor ütközik a versenynaptár az F1-gyel.

Mexikóváros továbbra is a hagyományos januári időpontban marad, míg Diriyah február közepére került, mielőtt az első új versenyre sor kerülne a naptárban (bejelentésre vár).

Míg a hónap végén egy dupla futamra oda tart, Portland nem tér vissza a 11. szezonban, helyét a miami Homestead-Miami Speedway vette át, amelyet korábban a NASCAR és az IndyCar használt.

Monaco és Tokió következik, 2025-ben mindkettő dupla futam lesz, ami a bajnokság szempontjából óriási lépés.

A meglepően sikeres debütálás után Sanghaj visszatér, míg Jakartát is szívesen látják újra, miután a 10. szezonban a választások miatt nem rendeztek futamot.

Borítókép:  Andrew Ferraro / Formula E

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/