/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Formula E rekordszintű növekedést jelentett be

2024. szeptember 12. 11:02   |   Autoblog
címkék:  

A Formula E továbbra is gyors ütemben növekszik a világ minden területén.

A Formula E nemrég adatokat közölt a befejeződött szezonról, a bajnokság pedig rekordméretű növekedést ért el globális televíziós nézettségét tekintve.

A tizedik szezonjában a tisztán elektromos hajtású bajnokság tévénézőinek száma elképesztő 35%-kal, 491 millióra nőtt.

A monacói E-Prix az FE történetének legnagyobb globális tévénézőszámát vonzotta egyetlen futamra: 40 millióan követték figyelemmel, ahogy Mitch Evans győzelmet aratott. A 10. szezonban hat verseny is felülmúlta a 2023-as legnézettebb futamot.

Ez egy nagyon sikeres FE-szezon volt néhány konkrét ország számára: az Egyesült Államokban, Japánban, Mexikóban és Spanyolországban mindannyian megtapasztalták az FE-versenyek eddigi legmagasabb televíziós nézettségét.

Az FE globális rajongótábora továbbra is a leggyorsabban növekvő az autósportban: 23%-kal nőtt, és így már 386 millió rajongót számlál világszerte.

Érdekes módon ezek közül 118 millióan Kínából származnak, amely továbbra is az EV-technológia virágzó piaca. A sorozat az év elején tért vissza Kínába, a sikeres Shanghai E-Prix-szel.

Nem ez az egyetlen növekedési terület, hiszen a közösségi követők száma 20%-kal nőtt, így a közösségi megjelenések száma minden platformon meghaladja az egymilliárdot.

A sportág sikeres szezonja volt a különböző videoplatformokon és az alkalmazáson keresztül, ahol 147%-os növekedést értek el a megtekintésekben.

Borítókép: Formula E

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/