/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Haas bejelentette Magnussen távozását

2024. július 18. 10:08   |   Autoblog
címkék:  

Az amerikai csapatot régóta szolgáló dán versenyző a 2024-es szezon végén távozik az istállótól.

A Haas bejelentette, hogy Kevin Magnussen a 2024-es F1-es szezon végén elhagyja a csapatot.

A dán versenyző, aki 2017-2020 között, majd 2022-től ismét az amerikai csapatnál versenyzett, az idei Abu dhabi Nagydíj után távozik, és várhatóan ez lesz az utolsó szezonja a királykategóriában.

A Haas nemrég megerősítette, hogy 2025-ben a Ferrari pártfogoltjának, Oliver Bearmannak adja át az egyik ülést, az Alpine-tól távozó Esteban Ocon pedig a tippek szerint szintén az amerikai csapathoz kerül.

Magnussen jelenlegi csapattársa, Nico Hülkenberg már bejelentette, hogy a Stake-hez költözik, hogy felkészüljön az Audi ’26-os érkezésére.

A dán pilóta a 2022-es szezon elején csatlakozott újra a Haashoz, miután Nyikita Mazepint az új szezon előestéjén kirúgták az ukrajnai orosz inváziót követően, és visszatérésekor Bahreinben rögtön az ötödik helyet szerezte meg.

A 2024-es Brit Nagydíjtól kezdve Magnussen a Haas legtapasztaltabb versenyzője a 135 futamon való indulásával, a pályafutása során pedig összesen 175 versenyen szerepelt eddig.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/