/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A jelentések szerint Newey már aláírt a Ferrarihoz

2024. június 13. 11:04   |   Autoblog
címkék:  

Elképesztő összeget fizetnek ki a brit tervezőzseniért.

A Business F1 magazin tudni véli, hogy Adrian Newey elfogadta a Ferrari elképesztő nagyságú 105 millió dolláros ajánlatát, ami 3 évre szólna.

A brit tervezőzseni, aki májusban jelentette be távozását a Red Bull csapatától, jelenleg a legkeresettebb ember a paddockban.

Newey távozásának bejelentését követően szinte azonnal erős összefüggésbe hozták a Ferrarival, a legendás olasz istállóval, akik köztudottan többször is megpróbálták már “elcsábítani” a brit szakembert, eddig sikertelenül.

A legfrissebb jelentések szerint azonban végre valahára sikerült megerősíteniük az átigazolást.

Newey 2006-ban csatlakozott a Red Bull csapatához, ahol összesen eddig 7 versenyzői és 6 konstruktőri világbajnoki címet nyert. A 65 éves szakember korábban már 5 világbajnoki címet ünnepelhetett a Williams csapatával, és egyszer a McLarennel is.

Newey a forrás szerint már 2025-ben munkába állhat az olaszoknál, pont egy évvel az új nagy szabályváltozásokat megelőzően.

Az üzlet megköttetett és a BusinessF1 jelentése szerint, Newey most “nyugodt marad és egyelőre elhalasztja a hivatalos bejelentést”.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/