/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Lamborghini, amiből csak egy darab létezik

2018. június 22. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Lamborghini Polo Storico befejezte a világ egyik leghíresebb Miura modelljének felújítását. A Miura SVR a Lamborghini tesztpilótája, Bob Wallace által kifejlesztett Jota versenyváltozata és csupán egyetlen példány létezik belőle.

1966 és 1972 között 763 darab Miura készült a Lamborghini Sant’Agata Bolognese-i üzemében. Olaszországon kívül azonban többet gyártottak belőle, hiszen számos modellautó-gyártó vette fel a kínálatába. Legkeresettebbek közülük a Kyosho 1:18-as méretarányú Miura SV és Miura SVR modelljei. Utóbbi legendás státuszba emelkedett a gyűjtőknél, hiszen az egyik legbámulatosabb Lamborghini sportautó kicsinyített mása.

A Miura SVR az SVJ, azaz a Jota versenyváltozata volt és csupán egy darabot készítettek belőle. Miután Bob Wallace Jotája egy balesetben megsemmisült, a Lamborghini az ügyfelek nyomására épített néhány SVJ és egyetlen SVR modellt. Utóbbit Japánba adták el, ahol a már említett Kyosho játékautó alapjául szolgált és a „Circuit Wolf” képregényben is szerepelt.

A Miura SVR 3781-es alvázszámmal, 2511-es motorszámmal és 383-as karosszériaszámmal, zöld fényezéssel és fekete belsővel, S változatként látta meg a napvilágot. Kiállították az 50. Torinói Autószalonon, majd 1968. november 30-án a Lamborauto kereskedésbe szállították. Ezután hazájában nyolcszor cserélt gazdát, majd 1974-ben egy német úriember, German Heinz Straber Sant’Agata-ba szállíttatta és a gyárral SVR modellé alakíttatta át. A munka 18 hónapig tartott. 1976-ban az SVR ismét Japánban kötött ki, ahol nagy szenzáció lett belőle.

A Polo Storico részleg most fejezte be a különleges modell felújítását, 19 hónapot dolgoztak az autón. Jó hír, hogy újdonsült tulajdonosa rendeltetés szerűen kívánja használni, így négypontos biztonsági övekkel szerelt kagylóüléseket és kivehető bukócsövet is kért bele.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/