/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLaren a “papaya-szabállyal” kerülné el a felesleges harcot a versenyzői között

2024. szeptember 01. 12:01   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren az Olasz Nagydíjon az első és a második helyről indul, Lando Norris és Oscar Piastri pedig szabadon versenyezhet a győzelemért.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella kiemelte, hogy az Olasz Nagydíjon Lando Norris és Oscar Piastri között „papaya-szabály” volt érvényben.

A duó az első, illetve a második helyről rajtol majd Monzából, Norris egy tizedmásodperccel előzte meg csapattársát az időmérőn.

A McLaren jelenleg üldözi a Red Bullt a konstruktőri tabellán, és mindössze 30 pontos hátrányban van a monzai futam előtt.

457392908_745586257650550_4684653362095439445_n

Miközben a McLaren újabb emlékezetes eredményt szeretne elérni, Stella utalt arra, hogy versenyzői szabadon versenyezhetnek egymással – feltéve, ha mindkettőjük extra figyelemmel jár el.

„Ami az első kanyar megközelítését illeti, a mi ajánlásunk az, hogy mindig a papaya-szabályok vannak érvényben, vagyis hogyha a másik autó papaya, akkor plusz körültekintéssel versenyzünk” – mondta Stella a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„Biztosra kell mennünk, különösen, hogy az autó [ennyire] versenyképes, hogy meglássuk a kockás zászlót. Megpróbáljuk a versenyt a két versenyzőnk közötti összhangban letudni, ahelyett, hogy azt gondolnánk, hogy ‘a fő ellenfelem a csapattársam’.

„Próbálunk távol maradni ettől a fajta gondolkodásmódtól, mert ez nem produktív” – mondta a McLaren csapatfőnöke.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/