/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLaren csapatfőnöke a stewardok döntését kritizálta Norris és Verstappen esete miatt

2024. október 21. 10:19   |   Autoblog
címkék:  

Lando Norris öt másodperces időbüntetést kapott, ami miatt elvesztette a dobogós helyezést az Egyesült Államok Nagydíján.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella kritikával illette a stewardokat, amiért „nem megfelelő” módon avatkoztak be Lando Norris és Max Verstappen párharcába.

Norris és Verstappen az Egyesült Államok Nagydíjának záró köreiben küzdöttek a harmadik helyért, végül a regnáló világbajnok győzött.

Azonban Verstappen végül azért került ki győztesen, mert Norris öt másodperces időbüntetést kapott. Norris megelőzte Verstappent, de ezt a pályán kívül, a 12-es kanyar kijáratánál tette, amiért büntetést kapott.

Norris megpróbált kívülről elmenni a 27 éves versenyző mellett, de mindkét versenyző letért a pályáról.

Különösen azért büntették meg Norrist, mert elhagyta a pályát és ezzel előnyt szerzett, ami miatt a harmadik helyről a negyedik helyre esett vissza a Circuit of the Americas pályán rendezett verseny végén.

Ennek következtében Verstappen előnye az F1-es bajnoki címért folytatott versenyben 57 pontra nőtt, miközben már csak öt verseny van hátra a szezonból.

A wokingi csapat nem értett egyet Norris büntetésével, mivel Verstappen is elhagyta a pályát, miközben a brit versenyzővel csatáztak. Végül Stella csalódott a stewardok beavatkozása miatt.

Amikor a Sky Sports F1 kérdezte a véleményét a Norris és Verstappen közötti incidensről, Stella így nyilatkozott: „Az én nézőpontom szerint az, ahogyan a stewardok beavatkoztak egy gyönyörű motorsportpillanatba, nem volt megfelelő, mert mindkét autó elhagyta a pályát, tehát mindkét autó előnyt szerzett.”

„Kár érte, mert egy dobogós helyezésbe került. Egy olyan versenyt veszítettünk el, ahol türelmesek maradtunk, miután az első körben, az első kanyarban leszorítottak minket, elfogadtuk ezt.”

„Ennek ellenére nagyon világos, hogy számunkra az ilyen döntéseket a stewardok részéről nem lehet megfellebbezni. Ez a fejezet most lezárult, és továbblépünk a következő versenyre.”

andreastellagetty

Norris mindössze egy másodpercre volt attól, hogy megtartsa a harmadik helyet, miután négy másodperccel meglépett Verstappen elől.

Norris lenyűgöző késői versenytempóját látva sokan azon tűnődtek, miért nem utasította a McLaren a versenyzőjét, hogy adja vissza a harmadik helyet Verstappennek, mielőtt újra megpróbálkozna az előzéssel.

Stella elmagyarázta, hogy miért nem így tettek, és elárulta, hogy a csapat biztos volt benne, hogy a manőver szabályos volt.

„Kétszer is ellenőriztük, hogy mindkét autó letért a pályáról” – mondta Stella. „Számunkra nem volt kétség afelől, hogy a manőver helyes volt.”

Fotó és borítókép: Clive Mason/Getty Images

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/