/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLaren érvényesíti az opcióját egy volt F1-es versenyző fiának szerződtetésére

2024. október 09. 10:04   |   Autoblog
címkék:  

Újabb erősítés a McLaren számára.

A McLaren érvényesítette az opcióját Brando Badoer szerződtetésére, így a 18 éves versenyző csatlakozik a csapat pilótafejlesztési programjához.

Badoer Luca fia, aki 50 alkalommal indult az F1-ben, és a ’90-es években a Lola, Minardi és Forti csapatoknál versenyzett, továbbá két futamon is helyettesítette a Ferrarinál Felipe Massát sérülése miatt, egy évtizeddel az utolsó nagydíj szereplése után.

Ez már a második alkalom, hogy a McLaren opciós jogot szerzett Brando-ra, aki 2025-ben a Formula 3-ban fog versenyezni a Prema Racing színeiben, ahol egy másik McLaren fejlesztési pilótával, Ugo Ugochukwuval csap össze.

Badoer így nyilatkozott: „Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a McLaren pilótafejlesztési programjához. Fantasztikus lehetőség, hogy egy ilyen gazdag versenymúlttal rendelkező csapat tagja lehetek, amely már sok tehetséget nevelt ki.”

„A Prema Racinggel a 2025-ös Formula 3-as bajnokságban való részvétel segít majd a fejlődésemben, és szeretnék köszönetet mondani a McLaren csapatának a támogatásért. Alig várom, hogy tanuljak a csapat iránymutatásaiból, és hogy a csapat ikonikus színeiben versenyezzek.”

badoermclarenx

Amióta 2022-ben bemutatkozott az együléses autók világában, Badoer több sorozatban is versenyzett, különösen idén a Formula Regional Middle East Championship-ben és a Formula Regional European Championship-ben, utóbbiban a Van Amersfoort Racing támogatásával.

Badoer eddig hét dobogós helyezést ért el, ebből ötször a második helyen végzett, és jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban egy fordulóval a vége előtt.

Fotó és borítókép: X/McLarenF1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/