/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLaren fiatalja szerint, egyértelmű ki kapja Ricciardo helyét az RB-nél

2024. augusztus 12. 10:42   |   Autoblog
címkék:  

Liam Lawsonnal kapcsolatban a jövő hónapban tesz bejelentést a Red Bull.

A Forma-2-es és a McLaren junior pilótája, Gabriel Bortoleto szerint “nyilvánvaló“, hogy Liam Lawson kapja meg Daniel Ricciardo RB-ülését a következő szezonban.

Bortoleto a második helyen áll az F2-es pilóták bajnokságában, és felmérte az F1-es lehetőségeit, mivel az Audi állítólag érdeklődést mutatott a brazil pilóta iránt.

Az egyik csapat, amelyet viszont elérhetetlennek tart, az az RB, amelynek hamarosan házon belüli döntést kell hoznia.

A Red Bull szeptemberben tesz bejelentést Lawson pályafutásával kapcsolatban, az új-zélandi versenyző ugyanis F1-es ülést szeretne.

Ahhoz azonban, hogy Lawson megkapja a 2025 RB-ülést Yuki Tsunoda mellett, akkor Daniel Ricciardót vagy ejteni kell, vagy fel kell léptetni a Red Bull főcsapatába, Sergio Pérez helyére.

2024HUNGPTOTHZS0E5A0047

Bortoleto szerint semmi értelme nem lenne annak, ha Lawson ismét nem kapna teljes munkaidős ülést a Red Bullnál.

“Az RB még nyitott, de már tudjuk – Ricciardo ott van vagy Lawson? Ez eléggé nyilvánvaló” – mondta Bortoleto a Motorsport.com brazil kiadásának.

“Ha nem Lawsont teszik be, nem tudom, mi jár a fejükben. Úgy gondolom, hogy Lawson jelenleg megérdemli, mert az elmúlt években minden fejlesztőmunkát elvégzett a csapatnál, amíg nem tudott versenyezni.”

Bortoleto a hírek szerint a korábbi Ferrari-főnök Mattia Binotto radarján van, aki Andreas Seidl helyére került a Sauber motorsport operatív és technikai vezetőjének posztjára az Audi 2026-os érkezése előtt.

Természetesen Nico Hülkenberget már leszerződtette a Stake F1/Audi a következő szezonra és 2026-ra, a mellette lévő helyet még nem töltötték be.

Két versenyző, aki legalább a Stake F1-es ülést szeretné megkapni a következő szezonban, a csapat jelenlegi versenyzői, Zhou Guanyu és Valtteri Bottas, bár Bortoleto nem biztos, hogy bármelyikük helyét megkapná.

Fotó: Tóth Zsombor/Sport365

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/