/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLaren frissen igazolt feltörekvő női versenyzője a Formula E tesztjén mutatkozhat be

2024. október 10. 09:47   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren bejelentette, hogy szerződtette Ella Lloydot a versenyzői fejlesztési programjába.

A McLaren leszerződtette a 19 éves Ella Lloydot a versenyzőfejlesztési programjába, aki jövőre az F1 Academy-ben fogja képviselni a csapatot.

A walesi versenyző november 7-én, csütörtökön részt vesz a jövő havi, kizárólag női versenyzők számára szervezett Formula E teszten a valenciai Circuit Ricardo Tormo pályán.

A Formula E történelmi jelentőségű, első FIA-bajnokság által rendezett női tesztjén akár 22 női versenyző is kipróbálhatja a legújabb Gen3 EVO gépeket.

Lloyd gyorsan haladt a junior ranglétrán, hiszen csak 2022-ben debütált a profi autóversenyzés világában.

Idén a brit F4-ben versenyzett, ahol négy dobogós helyezést ért el. Emellett a közelmúltbeli szingapúri F1 Academy forduló wild card versenyzőjeként mindkét futamon pontokat szerzett.

lloydmclarenracing

Az F1 Academy-ben a Woking központú csapatot fogja képviselni, miközben a Rodin Motorsport színeiben versenyez. Első lépésként azonban a Formula E teszt következik Lloyd számára.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a McLaren versenyzőfejlesztési programjához, mint a csapat F1 Academy pilótája 2025-ben” – mondta Lloyd.

„Nagy megtiszteltetés egy olyan csapat számára versenyezni, amelynek ilyen gazdag versenyzői történelme van, és hosszú múltra tekint vissza a tehetségek fejlesztésében. A McLaren segítségével mindenem megvan, amire szükségem van ahhoz, hogy tovább fejlődjek és feszegethessem a határaimat nőként a motorsportban” – folytatta.

“Köszönöm Zak Brownnak, Stephanie Carlinnek és az egész McLaren csapatnak a belém vetett bizalmukat. Alig várom, hogy papaya színben versenyezhessek” – tekintett előre Lloyd.

Borítókép: McLaren Racing

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/