/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLaren szerint Piastri 50 százalékban Norrisnak köszönheti a bakui győzelmet

2024. szeptember 18. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren a szezonbeli negyedik futamgyőzelmét szerezte meg az Azerbajdzsáni Nagydíjon, miután Oscar Piastri diadalmaskodott Charles Leclerc előtt.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella azt állította, hogy Oscar Piastri 50 százalékban Lando Norrisnak köszönheti az Azerbajdzsáni Nagydíjon aratott futamgyőzelmét.

Piastri pályafutása második futamgyőzelmét aratta vasárnap a bakui utcai pályán, kibírva a Charles Leclerc és Sergio Pérez okozta nyomást az élen.

Pérez a verseny boxkiállási fázisában Piastri elé tudott vágni, de a Red Bull versenyzőjét a középső szektorban Norris szándékosan feltartotta, miután a McLaren erre utasította a brit versenyzőt.

457392908_745586257650550_4684653362095439445_n

Piastri így képes volt Pérez előtt maradni, amikor az ausztrál a kiállása után visszaállt a mezőnybe, majd nem sokkal később egy bátor manőverrel megelőzte Charles Leclerc-et a futam élén.

„Lando segítsége nélkül Pérez elé tudott volna vágni Oscarnak, és így a verseny teljesen másképp alakulhatott volna” – mondta Stella.

„Szóval, azt hiszem, Oscar győzelme 50 százalékban Landónak köszönhető, és ez csak azt mutatja, hogy egy csapatként versenyzünk” – folytatta.

„Voltak beszélgetéseink a hétvége előtt, hogy hol az egyiket, hol a másikat kéne támogatnunk. De mi minden hétvégéhez úgy állunk hozzá, hogy megpróbáljuk maximalizálni az eredményt a csapat számára, és ha az egyik versenyzőnek segítségre van szüksége, a másik versenyző megteszi ezt” – jelentette ki Stella.

Stella arról is beszélt, hogy az előzés nehézségei miatt a verseny második szakaszában a vezetés megtartása döntő fontosságú volt a végeredmény szempontjából.

„Azt hiszem, eltekintve attól az előzéstől, amit Oscar Leclerc-el szemben végre tudott hajtani, azt hiszem, bárki is állt az élen, megnyerhette volna ma a versenyt, mert sokkal, de sokkal könnyebb volt a gumikat életben tartani az élen lenni, mint a másikat a követve” – mondta.

„Láttuk, hogy Leclerc kivégezte a gumijait, mivel aerodinamikai és tapadási szempontból sokat veszítesz, ha ennyi körön keresztül egy másodperces távolságból követed a másikat” – mondta a McLaren csapatfőnöke.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/