/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLaren zöld utat adott a tehetségének, hogy más F1-es csapattal tárgyaljon

2024. szeptember 12. 06:00   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren junior versenyzője, Gabriel Bortoleto is esélyes a Stake F1/Audi megüresedett ülésére Nico Hülkenberg mellett.

A Forma-2-es versenyző Gabriel Bortoleto állítólag engedélyt kapott a McLarentől, hogy tárgyalásokat kezdjen a Stake F1/Audival a Nico Hülkenberg mellett megüresedett ülésről.

A brazil Grande Premio szerint a McLaren zöld utat adott Bortoleto számára, hogy beszéljen a hinwili székhelyű alakulattal, de bizonyos feltételekkel.

A McLaren szeretné megtartani magának az opciót arra, hogy a brazil versenyzőt a jövőben is visszahívja a wokingi székhelyű csapathoz, amennyiben Lando Norris vagy Oscar Piastri távozna.

Bortoleto jelenleg a második helyen áll az F2-es bajnokságban, és a következő szezonra szeretné befejezni az F1-be való bekerülését.

Bortoleto tavaly nyerte meg a Forma-3-as bajnoki címet.

A Sauber újonnan kinevezett operatív és technikai főnöke, Mattia Binotto a legutóbbi Olasz Nagydíjon megerősítette, hogy Bortoleto megfigyelés alatt áll. Mellette még Theo Pourchaire a korábbi F2-es bajnok is szóba került.

Amennyiben Bortoleto idén megnyeri az F2-es bajnoki címet, akkor Piastri, Charles Leclerc és George Russell nyomdokaiba lép, akik egymás után nyerték meg az F3-as és az F2-es bajnoki címet.

A McLaren által Bortoletónak adott zöld jelzés nem minden, a RacingNews365 úgy értesült, hogy a brazil és menedzsmentje a Belga Nagydíj óta tárgyalásokat folytat a Stake F1/Audival. 

Borítókép: McLaren

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/