/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A McLarennél folyamatos stratégiai hibákkal bukják el a győzelmeket

2024. július 18. 10:55   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren és Lando Norris több futamgyőzelemről is lecsúszott a 2024-es F1-es szezon első felében.

Bernie Collins szerint a McLarennél hiányzik a csapaton belüli bizalom a stratégiai döntések meghozatalakor, miközben folyamatosan a futamgyőzelmekért küzdenek.

A korábban az Aston Martinnál dolgozó versenystratégiai vezető a Magyar Nagydíj előtt a Sky Sports F1 podcastjában beszélt az aggodalmakról.

Collins a legutóbbi, silverstone-i futamra reflektált, amikor a futam végén a lágy keverékre való váltás elrontotta Lando Norris esélyét a futamgyőzelemre.

Norris csapattársa, Oscar Piastri szintén hátrányba került, miután a McLaren úgy döntött, hogy nem hozza be egyszerre kereket cserélni a versenyzőiket a futam korábbi szakaszában, amikor a pálya hirtelen szárazról nedvesre váltott.

A Mercedes Lewis Hamiltonnal a volán mögött végül megnyerte a versenyt, Collins pedig kiemelte, hogy a brackley-i székhelyű csapat, valamint a Red Bull a McLarenhez képest a stratégiai döntések terén is fölényben van.

„Úgy tűnik, hogy a Mercedes és a Red Bull előnyben van abban a tekintetben, hogy csapatként következetesen jó döntéseket hoznak” – mondta Collins.

„ Csapatként a döntések nagyon jók, ugyanez a helyzet például Max és GP [Pianpiero Lambiase] esetében is. Szerintem a Lando Norrisszal való kapcsolat kiépítése eléggé új, és úgy tűnik, hogy nincs meg a kellő bizalom” – folytatta.

„Nem igazán hiszem azt, hogy a McLarennek nincs meg a tapasztalata, mert a középmezőnyben zajló csatákban is nehéz az erős döntések meghozatala, amikor a pontokért harcolsz. Bizonyos szempontból ez ugyanolyan nagy különbség, mint a győzelem egy második hellyel szemben”– zárta gondolatait a szakember.

A McLaren idén már szerzett egy futamgyőzelmet, Norris révén a Miami Nagydíjon.

Mivel az a céljuk, hogy a Red Bullt ostromolják a konstruktőri címért, Collins támogatta a McLarent, hogy elemezzék ki, hogy hol hibáztak az utóbbi időben, és azt sugallta, hogy „túl udvarias” a kommunikációjuk az esetek többségében.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/