/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mercedes tehetsége már idén debütálhat az F1-ben

2024. augusztus 22. 11:02   |   Autoblog
címkék:  

Andrea Kimi Antonelli az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésén debütálhat F1-es hétvégén.

Az olasz média szerint az Olasz Nagydíj első szabadedzésén Andrea Kimi Antonelli hivatalosan is bemutatkozhat egy F1-es hétvégén a Mercedes színeiben.

A 2022-ben bevezetett szabályok értelmében minden csapatnak évente kétszer egy első szabadedzés erejéig be kell ültetnie egy újonc pilótát, aki legfeljebb két nagydíjon indult, hogy tapasztalatot szerezzen a királykategória gépeivel.

A Mercedes 2022-ben és 2023-ban Nyck de Vries-t és Frederik Vesti-t használta ebben a szerepkörben, de de Vries már nem jogosult erre, Vesti pedig sportkocsis programba került, de továbbra is tartalékpilóta maradt.

A Motorsport Italy értesülései szerint Antonelli a hazai nagydíján debütálhat az F1-ben, ahol Lewis Hamilton autóját vezeti majd.

A Mercedes-csapat szóvivője nem kívánt nyilatkozni, amikor a RacingNews365 megkereste.

Antonellit a Ferrarihoz csatlakozó Hamilton lehetséges utódjaként emlegetik, bár a csapat még semmit sem erősített meg – az olasznak azonban a hétvégi Holland Nagydíjon komoly akadályt kell leküzdenie.

Az FIA szuperlicenc szabályai szerint a dokumentum megszerzéséhez a versenyzőnek rendelkeznie kell a szükséges számú ponttal, érvényes jogosítvánnyal és 18 évesnek kell lennie.

Az olaszok 18 éves korukig nem rendelkezhetnek vezetői engedéllyel, a 17 éves Antonelli pedig a Holland Nagydíj vasárnapján tölti be a 18. életévét.

Az év elején az FIA-hoz érkezett egy kérés a szabályok módosítására, hogy kivételes körülmények között a 17 évesek is kaphassanak szuperlicencet, bár ez a kérés vélhetően nem Antonellivel kapcsolatos.

Borítókép: F1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/