/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Nissan bemutatta az NV200 utódját

2021. szeptember 27. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan lerántotta a leplet a vadonatúj Townstar furgonról, a következő generációs kompakt kishaszongépjárműről. A Townstar a Nissan műszakilag eddigi legsokoldalúbb kishaszonjárműve, a hagyományos belsőégésű motoros változatok mellett például teljesen elektromos hajtáslánccal is rendelhető lesz.

A 2014-ben debütált Nissan e-NV200 a legnépszerűbb elektromos furgon a magyar utakon, s az ügyfelek nagyon elégedettek vele. A Townstart ezért az elmúlt 7 év tapasztalatainak figyelembe vételével fejlesztették és véglegesítették.

A városi környezetben hatékony működés érdekében a Townstar kétféle hajtáslánccal lesz elérhető, furgon és kombi verziókban. A benzinmotor egy 1,3 literes turbós egység 130 lóerővel és 240 Nm nyomatékkal. Választható még a tisztán elektromos hajtású modell a Leaf hajtásláncával. A villanymotor 122 lóerős és 245 Nm nyomatékú, a lítium-ion akkumulátor pedig 44 kWh kapacitású. A városi hatótávolságot ennek megfelelően 285 kilométerben határozták meg.

A biztonsági technológiák és vezetéstámogató rendszerek széles kínálatát vonultatja fel a Townstar: oldalszél asszisztens, vontatási asszisztens, intelligens vészfék asszisztens, ami tartalmazza a gyalogos és kerékpáros felismerés funkciókat, kereszteződés asszisztens, valamint intelligens tempomat is elérhető. Most első ízben a 360 fokos kamerarendszer is bekerült az autóba. A teljesen elektromos Townstar vásárlói a ProPILOT vezetéstámogató rendszer előnyeit is élvezni fogják. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az autó automatikusan a teljes megállástól felgyorsítson úgy, hogy közben kövesse az előtte haladó járművet, miközben a sáv közepén tartja önmagát kisebb kanyarok esetén.

Továbbá kényelmes online kapcsolódási funkciók lesznek elérhetőek, olyanok, mint az E-Call, Apple CarPlay, Android Auto és a vezeték nélküli telefontöltés, az elektromos változattal pedig elérhető lesz a Connected Services okostelefon applikáció is, távoli hűtés-fűtéssel és töltéssel. Ezek egy 8 colos érintőképernyőn lesznek elérhetőek, mely a teljesen elektromos verzióban összeköttetésben van a 10 colos kormány mögötti központi kijelzővel.

A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség CMF-C platformjára építve a teljesen új Townstar a minőség és funkcionalitás jegyében jött létre. Az első európai modell lesz, amire felkerül az új Nissan logó, valamint a Townstar részese a Nissan NEXT átalakulási tervének, ami a vállalat globális működésének fenntartható növekedését és profitabilitását tűzte ki célul.

A Townstar furgon változata kifejezetten a kkv-k igényeire lett szabva, a kombi pedig a családokat fogja támogatni hatalmas, akár 775 literes rakodóterével. Az újragondolt ülésektől és ajtókárpittól kezdve a modern középkonzolig és műszerfalborításig a Townstar beltere személyautós komforttal üdvözli a vásárlókat.

A Townstar furgon 3,9 köbméteres rakodótérrel és nyitható válaszfallal bír, két EUR raklapot is tud szállítani 800 kilogramm tömegig, a vontatási kapacitás pedig 1500 kilogramm. Mindkét változaton tolóajtók könnyítik meg a beszállást illetve a berakodást. A furgonon hátul kétszárnyú ajtót találunk, a kombi felfelé nyíló csomagtérajtót kapott.

Az új Townstarra 5 év vagy 160 000 kilométeres garancia vonatkozik, ami az elektromos változat esetében 8 éves vagy 160 000 kilométeres akkumulátor garanciával egészül ki.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/