/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Red Bull nem aggódik: “Az adatok ígéretesek…”

2024. június 14. 10:54   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen és a Red Bull jelenleg mindkét világbajnokságot egészséges előnnyel vezeti, ez pedig örvendetes hír számukra.

Max Verstappen zsinórban negyedik világbajnoki címére irányuló erőfeszítései jelentős lendületet kaptak, miközben a Red Bull üldözői egyre jobban felzárkóznak.

Verstappen vasárnap egy kulcsfontosságú győzelmet aratott Kanadában, mivel a Circuit Gilles Villeneuve előzetesen nem kedvezett a Red Bullnak, és mégis 54 pontos előnyre tett szert a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc előtt a versenyzők tabelláján.

A Red Bull 49 pontra növelte előnyét a konstruktőri bajnokságban, miután a Ferrari két éve a legrosszabb hétvégéjét produkálta, azzal, hogy mindkét autója kiesett, így a Red Bull és Verstappen is kényelmes helyzetben várja az F1 Európába való visszatérését, és egy olyan triplaversenyt, amely az RB20-nak igazán kedvezhet.

Helmut Marko tanácsadó elismeri, hogy a három spanyolországi, ausztriai és nagy-britanniai futam valószínűleg meghatározó lesz a szezon második felére, de meg van győződve arról, hogy a csapat a fejlesztések révén jó formában van ahhoz, hogy sakkban tartsa a Ferrarit, a McLarent és most már a Mercedest is.

A Red Bull különösen a rázókövek és bukkanók meglovagolásával kapcsolatos problémákat igyekszik kiküszöbölni.

“Úgy reagáltunk erre, hogy lágyabb alapbeállítással jöttünk Kanadába, de ez nem volt elég” – mondta Marko a Speedweek rovatán keresztül, Verstappen győzelme ellenére. “Bár úgy gondolom, jó úton haladunk, hogy gyors előrelépést érjünk el az első felfüggesztésen.”

A triplahétvégére előre tekintve hozzátette: “A következő három verseny, Spanyolországban, Ausztriában és Angliában tisztább képet kapunk majd a különböző autók jelenlegi állapotáról. Ezek klasszikus pályák, míg mögöttünk van néhány atipikus pálya [Miami, Imola, Monaco és Montreal]. A konkurencia kétségtelenül felzárkózott, de nem aggódunk. Az autó folyamatosan fejlődik, és az adatok is ígéretesek.”

Marko szerint a Red Bull címvédési esélyeit az is segíti majd, hogy nem egy, hanem már három csapat is közvetlenül üldözi őket.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/