/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Red Bull panaszt tett az FIA-nál a McLaren trükkje miatt

2024. július 17. 10:39   |   Autoblog
címkék:  

A Red Bull nemrég panaszt nyújtott be a McLaren fékjei miatt – számolt be róla az általában jól értesült Auto, Motor und Sport.

A Red Bull az elmúlt években a Forma-1 egyeduralkodója volt, ám az utóbbi időben kemény harcot kellett vívnia a McLaren és a Mercedes csapatával.

Ez a szoros küzdelem pedig arra készteti a különböző topcsapatokat, hogy gyanakodva tekintsenek a másiktól érkező újításokra.

A rugalmas első szárnyak rendszeres vitatéma volt az utóbbi időben, de a Red Bull nemrég a McLaren fékjeire is panaszkodott az Auto, Motor und Sport szerint.

A wokingi csapat állítólag elöl és hátul is extra lyukakat használ a fékdobokon. A csapatok szenzorokkal gyűjtenek információkat a felnik és a gumik hőmérsékletéről, a Red Bull azonban arra gyanakodott, hogy a McLaren egy extra hűtőnyílást alakított ki, amivel megsértette a szabályokat.

A kiadvány szerint az extra lyuk hozzáférést biztosítana a fékhenger levegőztetőjének hőmérsékletét mérő szenzor kábeléhez.

A Red Bull gyanúját táplálta, hogy Lando Norris nagyon erős volt Miamiban, Imolában és Spanyolországban, ahol jobban tartotta életben a gumikat, mint Max Verstappen. Segítenének a lyukakból és a szenzorokból származó információk?

A szabályok szerint a pénteki szabadedzésen valóban lehet szenzorokat elhelyezni a fékdobokban, majd szombaton és vasárnap le kell zárni a lyukakat.

A Red Bull szerint azonban a McLaren lyukai néha nyitva maradtak a versenyek alatt, de az FIA nem ment bele ebbe.

A motorsport szövetség ellenőrizte a McLareneket, és kiderült, hogy a csapat Ausztriában és Nagy-Britanniában is leragasztotta a lyukakat.

Hogy ezt a McLaren a Red Bull panasza vagy az FIA ellenőrzése után tette-e, nem tudni. Az a tény, hogy a Red Bull állítólag panaszt tett, mutatja, hogy mennyire kiéleződött a harc.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/