/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A szakértő szerint Norris „alábecsülte” Verstappen agresszivitását

2024. október 17. 09:44   |   Autoblog
címkék:  

Lando Norris az első F1-es bajnoki címéért küzd, de jelentős hátránnyal néz szembe Max Verstappennel szemben, amelyet a szezon utolsó hat futamán kellene ledolgoznia.

Martin Brundle, a korábbi F1-es versenyzője kijelentette, hogy Lando Norris „alábecsülte” azt, hogy mennyire hajlandó agresszív hajlandó lenni Max Verstappen, amikor kerék a kerék ellen küzdöttek idén.

A két versenyző az Osztrák Nagydíjon ütközött össze, miközben a futamgyőzelemért harcoltak, és ami végül Norris kieséséhez vezetett.

Verstappen ötödik helyen tudta befejezni a versenyt, de öt másodperces időbüntetést kapott az ütközés miatt.

Jelenleg 52 pont különbség van kettejük között Verstappen javára, miközben csak hat futam van hátra az évből.

Brundle kiemelte, hogy továbbra is nagy kérdőjel van Norris mentális ereje felett, miközben a 24 éves versenyző az első F1-es címéért hajt.

„Megvan a sebessége, a csapatnak kétségtelenül nagyszerű autója van” – mondta Brundle a Sky Sports Newsnak. „Lando növekszik, tanul és egyre magabiztosabb.”

„Az üldözés és az üldözöttség teljesen más történet minden sportban.”

„Ha közel kerül egy világbajnoki cím megszerzéséhez, akár idén, akár jövőre, hogyan fog reagálni fejben? Nem hiszem, hogy bárkiről is tudhatjuk, amíg el nem érkezik az a pillanat.”

436748125_419919864376682_840641986089536038_n

A tapasztalat „óriási” tényező az F1 bajnoki versenyében.

Az osztrák ütközés az egyetlen kiélezett helyzet, amely idén történt kettejük között, miközben az élmezőnyben harcoltak.

Brundle szerint Norris Verstappennel szerzett tapasztalatai révén kifinomultabb versenyzővé válik majd.

Amikor arról kérdezték, mekkora szerepet játszik a tapasztalat a bajnoki cím megszerzésében, Brundle így válaszolt: „Óriási.”

„Ausztriában láthattuk, hogy összeakadtak, Lando alábecsülte barátját, Maxet, hogy mennyire agresszív lesz a harc során.”

„Ebből tanult. Még mindig tanuló fázisban van. Folyamatosan nyerni a versenyeket, épp most kezdte el ezt, az első kör végén vezetni a pole-ból, ezt már megoldotta. Ahogy Hollandiában és Szingapúrban nyert, az egyszerűen hihetetlen volt. Mindezek a dolgok növelik majd az önbizalmát.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/