/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyota bejelentette, hogy visszatér az F1-be egy jelentős partnerség keretében

2024. október 11. 09:43   |   Autoblog
címkék:  

A japán gyártó technikai partnerként tér vissza az F1-be, miután 2009-ben megszüntette gyári csapatát.

A Toyota bejelentette, hogy hivatalos technikai partnerként csatlakozik a Haas csapatához.

A világ legnagyobb autógyártója, a japán Toyota, az amerikai csapattal karöltve, a Toyota Gazoo Racing (TGR) részlegén keresztül nyújt „tervezési, technikai és gyártási” szolgáltatásokat egy többéves megállapodás keretében, amely azonnal életbe lép.

Ennek eredményeként a TGR logója már Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg autóin is látható lesz a közelgő Egyesült Államok Nagydíján.

A RacingNews365 korábban arról számolt be, hogy a Toyota a 2026-os alvázszabályok vonzották vissza a Forma-1-be, bár egyelőre nem tervezik, hogy erőforrásgyártóvá váljanak az új motorok számára.


Korábban, 2002 és 2009 között a Toyota teljes gyári csapatként vett részt az F1-ben, de annak ellenére, hogy hatalmas költségvetéssel rendelkezett, a projekt nem hozott futamgyőzelmet, és a 2009-es szezon után a globális pénzügyi válság következtében kivonultak.

Azóta a Toyota sikeres volt más motorsport-sorozatokban, például az Endurance Világbajnokságon, ahol 2018 és 2022 között zsinórban öt győzelmet arattak a Le Mans-i 24 órás versenyen.

A Rali Világbajnokságban a TGR 2016-ban tért vissza, és 2019 óta minden egyéni bajnoki címet megnyert, köztük az elmúlt két évben Kalle Rovenpera révén.

haastoyotaimage

Fotó: X/HaasF1Team

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/