/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Williams bejelentette Sargeant utódját

2024. augusztus 27. 18:39   |   Autoblog
címkék:  

Logan Sargeant távozni kénytelen a Williams csapatától, a grove-i bázisú alakulat ugyanis úgy döntött, hogy az Olasz Nagydíj előtt megválik az amerikaitól.

A Williams megerősítette, hogy Franco Colapintót szerződtette Logan Sargeant helyére az idei F1-es szezon hátralévő részére.

Sargeant a szezon nagy részében formahanyatlással küzdött, miután tavalyi, kihívásokkal teli újonc szezonját követően a csapat megtartotta őt.

043A6895_1

Az amerikai a nyári szünetben tudta meg, hogy 2025-re nem kap lehetőséget, mivel Carlos Sainzot szerződtették Alex Albon mellé.

A pilótafülkébe való visszatérésekor a múlt hétvégén Zandvoortban Sargeant a harmadik szabadedzésen nagy sebességű balesetet szenvedett, és súlyos károkat okozott az autóban, ami miatt nem vehetett részt az időmérőn.

Ez azonnali találgatásokhoz vezetett, hogy az Olasz Nagydíj előtt megválhatnak tőle.

A Williams most hivatalosan is a váltás mellett döntött, és az akadémia versenyzőjét szerződtette a szezon hátralévő részére.


Colapinto, aki a 43-as rajtszámmal fog versenyezni, az idei Brit Nagydíjon debütált az első szabadedzésen, Sargeant helyén.

A 21 éves versenyző lesz a Williams Racing 49. pilótája a Williams 1977-es konstruktőrként való megalakulása óta.

Emellett 23 év óta ő az első argentin pilóta az F1-ben, és honfitársa, Carlos Reutemann után a második, aki a brit alakulatnál versenyezhet.

Boríótkép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/