/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Alonso a fiatal brazil F2-es tehetség helyzetéről beszélt

2024. október 08. 09:47   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso nem szeretné, ha fiatal mentoráltja Gabriel Bortoleto idő előtt kerülne az F1-be.

Fernando Alonso hangsúlyozza, hogy az F2-es bajnoki éllovas Gabriel Bortoleto-nak időre van szüksége a fejlődéshez, és a megfelelő időben kell bekerülnie az F1-be, azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ő kaphatja meg a szabadon levő Stake ülést.

A fiatal brazil azon néhány név egyike, akiket figyelembe vesznek a Nico Hülkenberg melletti üléshez, Theo Pourchaire-rel, a Sauber junior versenyzőjével és a 2023-as F2-es bajnokkal, Franco Colapinto-val, valamint a jelenlegi Stake pilótákkal, Valtteri Bottasszal és Zhou Guanyúval együtt.

Bortoleto a McLaren pilótaakadémiájának tagja, és Alonso vette őt szárnyai alá, mint a kétszeres világbajnok mentoráltja.

A 19 éves versenyző, aki tavaly első próbálkozásra megnyerte az FIA F3-as bajnokságot, jelenleg 4,5 ponttal vezeti az F2-es újonc szezonját a Red Bull junior Isack Hadjar előtt, két fordulóval a szezon vége előtt.

0E5A2051

Alonso azonban óva int attól, hogy túl hamar felérjen a motorsport piramis csúcsára, figyelmeztetve a “rövidítésekre“, amelyek hosszú távon költségesek lehetnek.

„Hihetetlen tehetség” – mondta a 43 éves versenyző a Szingapúri Nagydíj előtt, többek között a RacingNews365-nek nyilatkozva.

„De ugyanakkor Brazíliának nagy múltja van a Forma-1-ben. Sok nagyszerű pilóta és talán némi nyomás is. Időt kell adnunk Gabrielnek is. Eljön az ideje a Forma-1-ben. Nem kell olyan rövidítéseket tennünk, amelyek veszélyeztethetik tehetsége fejlődését” – folytatta.

„A megfelelő időben, teljesen felkészülten kell odaérnie, a megfelelő csapatnál és a megfelelő környezetben – ez a legnagyobb kihívás, hogy a Forma-1-es nyomást és motivációt összhangba hozzuk a józan ésszel, hogy mikor van a legjobb idő” – zárta gondolatait a kétszeres világbajnok spanyol.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/