/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Alonso: A fiatal versenyzőknek könnyebb ebben a kevésbé hősies korszakban

2024. június 18. 10:47   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso úgy érzi, hogy az F1 “könnyebb” és kevésbé “hősies” lett pályafutása során.

Fernando Alonso elmondta, hogy szerinte az F1 kevésbé “hősies“, mint amikor ő debütált, mivel a jelenlegi generáció számára “könnyebb” vezetni az autókat.

A 42 éves versenyző 2001-ben kezdte F1-es pályafutását, és a nemrégiben megújított Aston Martin-szerződése a 2026-os szezon végéig szól, így a sorozatban töltött ideje egy újabb autós generációra nyúlik vissza.

Az F1 fejlődésével, amely Alonso debütálása óta jelentősen fejlettebbé vált technológiailag, a spanyol megjegyzései arra utalnak, hogy már nem látja azt a “tiszteletet“, amit abban az első szezonban a Minardival érzett.

“Jó értelemben véve könnyebb a mostani generáció versenyzői számára a Forma-1-es autók vezetése” – mondta a kétszeres versenyzői bajnok a The Timesnak.

“Míg korábban ez sokkal hősiesebb volt. Furcsa érzés, nem szomorú, de emlékszem, amikor debütáltam, és eljöttem egy versenyre, láttam ezt a tiszteletet irántam, és én is egyike voltam azoknak a hősöknek, akik ezeket a szupergyors autókat vezették. Most, amikor van egy fiatal versenyző, aki 16 vagy 17 évesen debütál, úgy tűnik, hogy mindenkinek könnyebb. Egy kicsit elvesztettük azt a hősies dolgot, ami korábban volt.”

Bár az F1 már régóta támaszkodik az adatokra, az ezekhez való egyre szélesebb körű hozzáférés megváltoztatta a csapatok és a versenyzők hozzáállását a versenyzéshez, amely látszólag kevésbé az érzésen alapul, és jobban függ az információtól, mint valaha.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/