/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Alonso egy „lehetetlen” feladattól tart a 2026-os F1-es autók kapcsán

2024. június 07. 10:40   |   Autoblog
címkék:  

A 2026-os Forma-1-es szezonra csökkenteni fogják a versenyautók súlyát – Fernando Alonsónak azonban komoly aggályai vannak ezzel kapcsolatban.

Fernando Alonso a kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Forma-1-es csapatok képesek lesznek-e 30 kilogrammal csökkenteni a minimális súlyukat a 2026-os szezonra.

A csütörtökön bemutatott új technikai szabályokból kiderült, hogy az új autók minimális súlya két év múlva 768 kilogrammra csökken – a jelenlegi 798 kilogrammról.

A csökkenésre a versenyzők panaszai közepette került sor, hogy az elmúlt években mennyire nehézzé váltak az autók.

Azonban az autók elektromos teljesítményének növekedésével Alonso felvázolta, hogy az erőforrás egységek a szükséges akkumulátorok miatt sokkal nehezebbek lesznek a jelenlegi változatnál.

„Szerintem már most lehetetlen elérni a 30 kilogrammot” – mondta a spanyol a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

“A helyzet az, hogy ha az erőforrás 50 százalékban elektromos [teljesítményű] lesz, akkor szükséged van az akkumulátorokra, hogy ezt támogassák. A gumik szerintem szintén nehezebbek [és] az autók csak 20-30 kilóval fognak nőni az erőforrás miatt.”

Az F1-es autók minimális súlya közel 200 kg-mal nőtt azóta, hogy Alonso a 2001-es szezonban debütált a Minardival.

Mivel az FIA felvázolta, hogy a jövőben „fürgébbé” akarja tenni az autókat, Alonso a mérnökök szakértelmét támogatta a probléma megoldása érdekében.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/