/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Alonso számára inspiráló volt látni Newey sikereit az F1-ben

2024. szeptember 12. 06:05   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso úgy véli, Adrian Newey segíthet abban, hogy az Aston Martin a „jövő F1-es csapatává” váljon, és igazi „inspirációnak” nevezte a 65 éves szakembert.

Fernando Alonso azt mondta, hogy az Aston Martin új vezető technikai partnerének korábbi riválisaként „inspiráló” volt látni Adrian Newey sikereit az F1-ben.

A 65 éves szakember 2025 elején csatlakozik a silverstone-i alakulathoz, miután elhagyja a Red Bullt, és a spanyol versenyző úgy véli, segíthet abban, hogy az alakulatot a „jövő csapatává” változtassa az F1-ben.

Alonso elismerően beszélt Newey-ról, amikor a brit tervezőt hivatalosan is bejelentették, mondván, a sorozat többi tagjának „magasabbra kell tennie a lécet” ahhoz, hogy versenyképes maradjon vele szemben.

A két F1-es nagyágyú több mint két évtizeden át harcolt egymás ellen, Newey rámutatott, hogy Alonso időnként „főellenség” volt.

6S5A7760

Az Aston Martin versenyőzje 2005-ben, amikor még a Renault-nál volt, mindkét F1-es bajnoki címet Newey McLarenjével szemben szerezte meg, de utóbbi a 2010-es évek elején, amikor a Ferrarinál, illetve a Red Bullnál voltak, fölényben volt az előbbivel szemben.

„[Mi] már évek óta versenyzünk egymás ellen. Azt mondanám, hogy ez inkább inspiráció volt” – mondta Alonso.

„Adriannek, a tehetségének és az autóinak köszönhetően szerintem mindannyian jobbak lettünk, versenyzőként, mérnökként, csapatként – mindannyiunknak magasabbra kellett tennünk a lécet, neki köszönhetően, hogy versenyképesek maradjunk” – folytatta.

„Ez egy hihetetlen nap a csapat számára, Lawrence [Stroll] víziója kezd formát ölteni ezzel az épülettel, Adriannel, a Hondával… új szélcsatorna, szóval egyértelműen a jövő csapata, azt mondanám. Számomra szakmailag hihetetlen lehetőség lesz, hogy Adriannel dolgozhatok együtt, és továbbra is viselhetem ezt a zöld színt, amelynek nagyon büszke részese vagyok” – zárta gondolatait a kétszeres világbajnok spanyol.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/