/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Antonelli az első F1-es tesztjéről mesélt

2024. augusztus 10. 11:44   |   Autoblog
címkék:  

Andrea Kimi Antonelli a küszöbén áll annak, hogy a 2025-ös szezonra George Russell mellé a Mercedes F1-es csapatába kerüljön.

A Mercedes tehetsége és pártfogoltja, Andrea Kimi Antonelli felidézte az év eleji első F1-es tesztjét és a “sokkot“, amit az alkalom során érzett.

Az olasz először ült F1-es autó volánja mögé a Red Bull Ringen, a Mercedes kétnapos tesztjének részeként.

Ez akkor történt, amikor elkezdték kapcsolatba hozni őt a brackley-i székhelyű alakulat 2025-ös, teljes munkaidős versenyzői ülésével.

Antonelli azóta több F1-es teszten is részt vett, miközben újonc szezonját éli a Forma-2-ben, és jelenleg ő a favorit arra, hogy jövőre George Russell mellé kerüljön a Mercedeshez.

Mindössze 17 évesen, áprilisban részt vett első F1-es tesztjén, most pedig Antonelli bepillantást engedett a történtekbe.

“Igazán nagyszerű élmény volt” – mondta Antonelli az Autosportnak.

“Ezt az izgalmat az első körön is magammal vittem, még akkor is, ha a körülmények nem voltak a legjobbak, esett az eső, délután pedig még havazott is! Aztán a második napon javult a pálya, és szárazon előjött a teljesítmény; teljesítmény, lassulás, aerodinamikai terhelés. Őrületes volt” – mesélte a fiatal olasz.

Antonelli 2019 óta tagja a Mercedes F1-es programjának, 2021-től pedig bekerült az együléses versenyzésbe.

Az F2-be való előléptetése azután történt, hogy tavaly megnyerte a Formula Regionális Európa-bajnokságot.

Mivel az F1-es csapatoknak sokkal nagyobb a felállásuk a junior formulák csapataihoz képest, Antonelli elismerte, hogy meglepő volt látni, hogy mekkora személyzet dolgozik az autón.

“Amikor megérkeztem a pályára, csak kinyitottam a garázs ajtaját, és megdöbbentem, hogy mennyi ember van ott, mérnökök és szerelők egyaránt, mindezt egyetlen autó működtetéséhez. És nagyon sok információt kell tudnod megválaszolni és átadni, amikor kérdeznek tőled. Beletelt egy kis időbe, mire megszoktam, de most már minden normálisnak tűnik számomra” – összegzett Antonelli.

Borítókép: F1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/