/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Arany Kormánykerék-díj a Peugeot 308-nak

2007. november 08. 10:31   |   Autoblog
címkék:  

A Peugeot új ötajtós modellje, a Peugeot 308 nyerte Berlinben a Goldenes Lenkrad (Arany Kormánykerék) díjat.

A kitüntetést 1976 óta évente ítéli oda a Bild am Sonntag országos német hetilap. Az elmúlt 12 hónap során a német piacon megjelent valamennyi új modellt először öt fő kategóriába osztották (kisautók, alsó-középkategória, közép- és felsőkategóriás gépkocsik, szabadidőautók és kabriók), majd a Bild am Sonntag olvasói nevezték az egyes modelleket a döntőbe. Az autóversenyzőkből, gépjárműipari szakemberekből és médiaszemélyiségekből álló zsűri feladata az volt, hogy a döntőbe jutott gépkocsik közül kategóriánként kiválassza azt az egyet, mely a részletes tesztek és próbák alapján a legmesszemenőbben kielégít egy sor kulcsfontosságú követelményt. E követelmények között szerepelt a stílus, a design, a kényelem, az úttartás, a biztonság, a környezetbarát jelleg és a minőség.

A német piacon 2007. szeptember 15-én debütált ötajtós 308-at választották a legkiválóbb alsó-középkategóriás családi autónak; ezzel négy másik döntős modellt előzött meg. A 15 bírálati követelményből 9-et a Peugeot 308 teljesített a legjobban, amivel maga mögé utasította a Toyota Aurist és a Hyundai i30-at is. Amellett, hogy e modellnek ítélték a 2007. évi díjat, a 23 tagú zsűri külön elismeréssel is illette a 308 projektben részt vevő csapatok munkájának minőségét.

A győztesek

Kisautók: Skoda Fabia
Alsó-középkategória: Peugeot 308
Közép- és felsőkategória: Audi A4
Szabadidőautók: VW Tiguan
Kabriók: Mercedes SLR McLaren Roadster

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/