/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Alpine megerősítette az új csapatfőnökét

2024. július 31. 12:01   |   Autoblog
címkék:  

Az Alpine bejelentette a távozó csapatfőnök, Bruno Famin utódját, aki a Belga Nagydíjon megerősítette, hogy lemond.

Az Alpine bejelentette, hogy Oliver Oakes váltja Bruno Famin-t az új csapatfőnöki poszton.

A hír azután érkezett, hogy Famin a Belga Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy lemond a pozícióról, és a most megerősített utódja gyorsan befutó lett.

Oakes lesz a harmadik csapatfőnök az enstone-i alakulatnál a tavalyi szezon kezdete óta, miután Otmar Szafnauer az F1 2023-as Spa-Francorchamps-i látogatása során távozott, és a nyári szünet befejeztével kezdi meg a munkát a francia csapatnál.

Míg Famin visszatér a Renault Viry-Chatillon-i bázisára, hogy a francia márka motorsport-tevékenységét irányítsa – ezt a szerepet az Alpine főnökeként is betöltötte -, addig Oakes lesz az F1 legfiatalabb csapatfőnöke, Christian Horner után pedig a második legfiatalabb a bajnokság történetében.

A 36 éves versenyző az F2-es és FIA F3-as csapat, a Hitech Grand Prix (jelenleg Hitech Pulse-Eight) élén állt, mióta 2015-ben megalapította a csapatot. Ezt megelőzően Oakes maga is versenyzett, és korábban a Red Bull juniorprogramjának tagja volt.

Borítókép: BWT Alpine F1 Team

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/