/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az argentin kormány 26 évet követően szeretne ismét F1-es versenyt rendezni

2024. október 05. 10:41   |   Autoblog
címkék:  

Az argentin kormány reméli, hogy a Franco Colapinto debütálása után megnövekedett népszerűség következtében visszatérhet az F1-be.

Az argentin kormány vizsgálja a lehetőséget, hogy ismét nagydíjat rendezzenek, mivel Colapinto debütálása után megnőtt az érdeklődés.

Colapintót a Williams szerződtette Logan Sargeant helyére, debütálva az Olasz Nagydíjon, ahol 12. helyen végzett, ezzel ő lett az első argentin pilóta, aki F1-es versenyen részt vett Gaston Mazzacane óta, aki 2001-ben indult.

A következő versenyen, Azerbajdzsánban, Colapinto nyolcadik lett, ami négy pontot hozott számára, és ő lett az első argentin, aki ezt elérte Carlos Reutemann óta a 1982-es Dél-afrikai Nagydíjon. Ekkoriban megnövekedett a keresések száma Argentínában a közelgő Sao Paulo Nagydíj iránt.

Az utolsó argentin nagydíjat 1998-ban tartották az Autódromo Oscar y Juan Gálvez-ben, Buenos Airesben, ahol az utolsó versenyt Michael Schumacher nyerte a Ferrarival a 2,6 mérföldes, 18 kanyarból álló pályán.

2012-ben a akkori elnök, Cristina Fernández de Kirchner bejelentette, hogy utcai versenyt terveznek a tengerparti Mar del Plata városában, de akkor Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 akkori vezetőjével soha nem írtak alá szerződéseket.

Most azonban egy kormányzati miniszter próbálja feléleszteni a versenyt.

„Beszéltem Javier Milei elnökkel és a köztársaság titkárával, Karina Milei-vel, hogy összehangoljuk az erőfeszítéseinket, hogy Argentína ismét megrendezhesse a Forma-1-es versenyt” – mondta Daniel Scioli, a turizmusért, környezetvédelemért és sportért felelős miniszter a La Agencia de Viajes-nek.

Azonban egy jelentős akadály, hogy a pálya elhanyagolt állapotba került, és körülbelül 20 millió USD-ra van szükség ahhoz, hogy elérje az FIA 2. fokozatát.

Ahhoz, hogy nagydíjat rendezzenek, ezt az FIA 1. fokozatra kellene fejleszteni, amelyhez befektetésre van szükség.

Scioli részt fog venni a közelgő Sao Paulo Nagydíjon is, hogy tárgyalásokat folytasson, és megkezdje a folyamatot, amely Argentínát visszavezeti az F1 naptárába.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/